Susijengi hävisi Japanin-turnauksen avauksessa Belgialle, mutta voitti toisessa ottelussaan Unkarin.

Okinawan turnauksen avausottelussa vastaan asettunut Belgia oli joukkueena pykälää Unkaria terävämpi, joten Belgia-ottelun fyysisyys ja intensiteetti kävivät erinomaisesta valmistautumisesta Unkarin kohtaamiseen. Susijengin pelikovuus oli lähes koko ottelun Unkaria edellä ja puolustuspään onnistumiset toivat virtaa hyökkäykseen.

– Onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Hyvän pallonliikkeen myötä energia virtasi koko joukkueessa, mikä näkyi pelaajien kasvoilla ja antoi totta kai virtaa myös puolustuspäähän, Susijengin apuvalmentaja Hanno Möttölä kiittelee Koripalloliiton sivuilla.

– Saimme toisen neljänneksen alusta alkaen stoppeja, joista pääsimme juoksemaan kenttää. Laitoimme pallon liikkumaan mallikkaasti ja luotimme toisiimme.

Susijengin joukkuehyökkäyksen tehokkuudesta kertoo parhaiten 26 koriin johtanutta syöttöä, joista Elias Valtonen keräsi nimiinsä kuusi, Henri Kantonen viisi, Okko Järvi neljä ja Mikael Jantunen ja Jacob Grandison kumpikin kolme mieheen.

Myös vapaaheittoviivalla Susijengi oli eliittiä: 28 yritystä, 24 onnistumista.

Kentän tähti oli Elias Valtonen, joka keräsi vain runsaassa 24 peliminuutissa vastaansanomattomat 22 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi syöttöä.

– Elias pelasi todella kovan kansainvälisen pelin. Hän operoi low postista paljon ja kun ei tehnyt koreja, jakoi hienoja syöttöjä vapaille heittäjillemme, Möttölä kehui.

Ennen kaikkea Susijengi onnistui joukkueena.

Omissa korkeuksissaan lentänyt ja hyvin aktiivisesti pelannut Olivier Nkamhoua (8/8) esitteli tupla-tuplapotentiaaliaan virhevaikeuksista huolimatta. Mikael Jantunen, Remu Raitanen ja Shawn Hopkins osoittivat kaukoheittovalmiuttaan. Jacob Grandison haki omaa ratkaisuaan säästeliäästi, mutta väläytteli kolmannen jakson alussa pääsemällä runsaan minuutin sisään kolmesti viivalle.

– Henri Kantosen ja Lassi Nikkarisen ollessa yhtä aikaa kentällä toisella neljänneksellä puolustuksemme oli erittäin hyvää ja pallo pysyi kontrollissa. Kumpikin pelasi myös hyökkäyspäässä hyvän pelin, Möttölä kehuu.

Susijengi päättää turnauksensa ottelulla olympiaisäntä Japania vastaan varhain sunnuntaiaamuna Suomen aikaa. Japani-peli on Henrik Dettmannin 300. maaottelu Suomen miesten maajoukkueen peräsimessä.

Lähde: Basket.fi