Susijengin MM-karsintavoittojen putki kasvoi torstaina yhdellä. Periksiantamattomana vastustajana tunnettu Israel kaivautui loppuhetkillä 13 pisteen takaa tasoihin, mutta puolustuspään ryhtiliike ja Elias Valtosen, Lauri Markkasen ja Petteri Koposen viime minuuttien onnistumiset takasivat Susijengille 79–73 (47–37) -voiton 11 554 katsojan hurratessa.

Pahimmillaan kolmentoista pisteen taakse (53–40) tipahtanut Israel kaivoi väkisin tiensä kuopasta ylös Susijengin hyökkäyksen kohmetuttua kolmannen jakson lopulla ja Nimrod Levin (13/4) onnistuttua henkilökohtaisissa ratkaisuissaan.

Tampereen uutuuttaan kiiltelevän Nokia Arenan kotiyleisö pääsikin seuraamaan kotijoukkueen viilettävän vapaataipaleen sijaan jälleen kerran trilleriä, kun Israel kuroi kolme ja puoli minuuttia ennen ottelun loppua tilanteen 71–70:aan.

Susijengi sai kuitenkin loppuhetkillä kentälle terävimmän puolustusviisikkonsa, joka piti Israelin kurissa ja nuhteessa. Toisessa päässä Elias Valtosen nosto päätyrajalta, Lauri Markkasen and one -kori ja Petteri Koposen vapaaheitot takasivat kotijoukkueelle kuuden pisteen voittomarginaalin sinnikkäästä vastustajastaan.