Kiinan vuoden 2019 MM-kisojen karsinnat käynnistyvät tällä viikolla.

Susijengi pelaa avausottelunsa perjantaina Bulgariassa. Asetelmat otteluun ovat Suomen kannalta hankalat. Sasu Salin ja Petteri Koponen eivät FIBA:n ja Euroliigan kiistan takia näillä näkymin pääse karsintojen avaukseen. Gerald Lee jr on loukkaantuneena ja Lauri Markkanen kiinni seurajoukkueensa Chicago Bullsin peleissä.

– Bulgaria ei ole helppo vastustaja. He ovat paremmassa asemassa, koska me joudutaan matkustelemaan enemmän. Ensin pelaajamme lennätetään Suomeen ja sitten vierasotteluun Bulgariaan, toteaa Suomen päävalmentaja Henrik Dettmann Uusi Suomi -verkkosivustolla.

Kotiavauksessaan Suomi kohtaa Helsingin Jäähallissa Tshekin ensi maanantaina. Tshekki ja Bulgaria ovat tietyltä osin samantyyppisiä joukkueita.

– Bulgaria pelaa tyypillistä bulgarialaista koripalloa ja Tshekki tyypillistä tshekkiläistä koripalloa. Molemmat ovat meille vaikeita joukkueita. Osaavat heittää ja syöttää palloa. Sieltä päin maaosaa tulevat joukkueet ovat aina vaikeita ja röyhkeitä ja osaavat ikävästi hyödyntää koripallopelin tulkintaa, Dettmann sanoi.

 

Lähde: Uusi Suomi