Suomen WU16 II-joukkueelle tuplavoitto Portugalista

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen WU16 II -maajoukkue kohtasi Valencian turnauksen päätöspäivän viimeisessä runkosarjan ottelussa Portugalin ja nitisti vastustajansa tiukkojen vaiheiden jälkeen 54-47 (26-22).

Päivän toisessa ottelussa Suomi pääsi pelaamaan uudelleen Portugalia vastaan ja karkasi vastustajallaan selkeään 63-44 (29-16) -voittoon.

– Aamun peli oli meiltä nihkeä esitys. Energiamme oli jostain syystä aika vähissä, emmekä löytäneet pelaamisen tempoa ja rytmiä. Onnistuimme kuitenkin pitämään hankkimamme noin kymmenen pisteen johdon loppuun asti, joukkueen päävalmentaja Sami Toiviainen kertaa Koripalloliiton sivuilla.

– Turnauksen pronssiottelu olikin sitten ihan erilainen esitys. Tytöt olivat keränneet kaiken energian ja voittivatkin avausjakson puhtaasti 15-0. Ero vaihteli 15-30 pisteen välillä matsin loppuun asti ja saimme hyvän päätöksen hienolle turnaukselle.

Päivän avausottelussa tehokkain suomalaispelaaja oli Iines Liimatainen (14/7). Pronssiottelussa korkeimmat tehot nikkaroivat Lotta Reijonen (11/2) ja Julianna Luoto (7/8).

– Tämä oli turnaus, josta jäi vain hyvää sanottavaa. Jos pääsemme pelaamaan joka kesän lopussa Espanjan, Portugalin, Kreikan ja Puolan tasoisia joukkueita vastaan, se tietää meidän tyttökoripallollemme pelkkää hyvää.

Lähde: Basket.fi