Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue avasi B-divisioonan EM-urakkansa Romanian Oradeassa löylyttämällä Armeniaa loppunumeroin 69-95 (33-52).

Sudenpentujen etevimpänä kunnostautui Aatu Kivimäki, joka säkitti 26 pistettä osuen kuudesti kolmen pisteen viivan takaa. 18-vuotiaat pojat taas voittivat valmistavassa maaottelussa Tanskan.

Pelin alku povasi mustia pilviä suomalaisten kannalta, kun Armenia karkasi ripeästi 7-0-johtoon. Hiljalleen Sudenpennut heräsi, nappasi johtoaseman ja rynni lopullisesti ohitse viemällä toisen neljänneksen 12-27.

– Ryhdistäydyimme ja nousimme tasoihin ja vaihtoihin mentäessä sieltä tuli myös onnistumisia. Peli käytännössä ratkesi toisella jaksolla, kun Aatu Kivimäki heitti kovalla prosentilla kolmosia sisään sekä Robert Bärlund ja Matias Suvanto oli todella hyviä puolustuksessa, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kommentoi Koripalloliiton sivuilla.

– Toisen jakson ryhdistäytyminen tapahtui ennen kaikkea puolustuspäässä. Sitä kautta pääsimme juoksemaan ja heittämään transition-kolmosia.

Suomen herra ja hidalgo oli Kivimäki (26/4/3 riistoa), jonka pelitilanneheittäminen oli kirurgintarkkaa: kakkoset 3/3 ja kolmoset 6/8. Pistenikkaroinnissa Kivimäkeä auttoivat Edon Maxhuni (18/3/3 syöttöä), Hannes Pöllä (11/6/2 torjuntaa) sekä Suvanto (10/4). Puolustuspäässä Suvannon lisäksi erottui Bärlund, jonka saldo oli 4 pistettä ja 6 levypalloa.

Suomi kohtaa lauantaina kello 14.00 B-divisioonan EM-kisojen toisessa ottelussaan Puolan.

– Puola on varmaankin tämän lohkon kovin vastustaja, joten iso peli edessä. Peli alkaa aikaisin, joten palautumisella on iso rooli.

Lähde: Basket.fi