B-divisioonan EM-kisojen avausottelussa perjantaina Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue löylytti Portugalia, mutta toisessa ottelussa Puola veti pidemmän korren loppunumeroin 81-66 (43-40).

Puola piti tahtipuikkoa näpeissään valtaosan ottelusta, mutta suomalaisten mainio pätkä kuroi eron puoliajalle vain kolmeen. Suomella oli omat etsikkoaikansa kolmannella neljänneksellä, mutta Puola löysi lääkkeet suomalaisten rypistyksiin ja kehno heittopäivä vaati pitkässä juoksussa veronsa.

Reilu viisi minuuttia ennen loppusummeria Elias Valtonen kaapi röyhkeän hyökkäyslevypallon ja nosti eron vielä yhdeksään pisteeseen 71-62, mutta Puola sai aikalisän kautta rivinsä kokoon ja marssi voittoon.

– Kaikille kärkipelaajille osui heikko heittopäivä sekä kakkosissa että kolmosissa, mikä teki hyökkäämisestä vaikeaa. Kun emme saaneet tehtyä koreja, niin Puola pääsi kävelemään pallon ylös ja emme saaneet hyvää otetta siirtymäpuolustukseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lehtonen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– He pääsivät pelaamaan heidän omaa peliä: yksinkertaista ja tehokasta palloskriinihyökkäämistä. Kaikki kunnia Puolalle, he olivat tänään parempi joukkue.

Suomen pisterikkaimmat olivat Valtonen (18/9/4 syöttöä) sekä Edon Maxhuni (12/2), mutta kokonaisuudessaan Sudenpennut heittivät vain neljä kolmosta sisään kolmestakymmenestä yrityksestä.

Puolan etevimmät olivat Jakub Kobel (17/2/3) ja Lukasz Kolenda (20/3/4), joka tuntui osuvan heitoillaan aina juuri siihen aikaan, kun Suomen kiri oli alkamassa.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana kello 20.30 Kosovon EM-kisojen kolmannessa ottelussaan.