A-divisioonan EM-kisansa ensi viikolla aloittava Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelaa Kroatiaa vastaan tänään lauantaina 21.7. ja maanantaina 23.7. Kisakallion Susi Training Centerissä.

Sudenpentujen valmistautumisjakso kohti EM-kisoja on ollut vauhdikas, kun Pohjoismaiden mestaruuskisojen jälkeen Suomi on pelannut kahdesti Saksaa vastaan kotikentällään ja neljä harjoitusmaaottelua Italiassa.

Kroatia ottelut ovat joukkueen viimeiset ennen Latviassa lauantaina 28.7. alkavia EM-kisoja.

– Viimeiset valmistautumiset edessä ja niistä haetaan päällimmäistä kisavirettä. Alkuperäisenä tavoitteena oli, että kohdattaisiin joukkue, joka pelaa korin alle, jotta meidän levypallopelaaminen ja korin alustan puolustus testataan, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Kroatian kokoonpanosta riippuu, että toteutuuko tämä toive, mutta vanhat merkit niin sanovat. Tähän mennessä kesän maaotteluissa muiden vastustajien vahvuus on ollut taka- ja laitapelaajat.

Kroatia sijoittui vuosiluokan kaksi vuotta sitten pidetyissä EM-kisoissa neljänneksi.

– Jos arvontojen näkökulmasta katsoo, niin he ovat ykköskorin joukkue ja EM-kisojen ennakkosuosikkeja.
Suomi kohtaa Kroatian lauantaina 21.7. kello 18.00 ja maanantaina 23.7. kello 14.00 Kisakallion Susi Training Centerissä.

Lähde: Basket.fi