Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue hurvitteli voittoon

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkue sai shokkialun Kisakallion Susi Training Centerissä pelatussa valmistavassa maaottelussa Puolaa vastaan. Sudenpennut aloitti pelin hurjalla 20-0-juoksulla, josta Puola ei enää toipunut, kun suomalaiset hurvittelivat 71-39 (41-13) -voittoon.

Sudenpentujen kaksikymmentä peräkkäistä pistettä veivät pelin tilanteeseen 23-2, kun ottelua oltiin pelattu vajaa vartti. Ottelun ratkaisun kannalta Puola oltiin tyrmätty kanveesiin.

– Meille tuli vaihe, jossa pystyimme terävöittämään puolustustamme. Täsmensimme palloskriinien puolustamistamme, lisättiin ripaus aggressiivisuutta ja puolalaisilla ei ollut siihen vastausta, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoo Koripalloliiton sivuilla.

Ottelun loppuajan Sudenpennut kykeni säilyttämään kunniallisesti pelimoraalinsa ja kurinalaisuutensa, vaikka Puola veikin pisteiden valossa päätösneljänneksen.

– Se oli muistutus siitä, että meidän menestyksen edellytys on susipelitavan kivijalat. Niin kauan kuin me olemme se joukkue, joka tekee aloitteen, niin me menestytään. Kun Puola pääsee pelaamaan omaa peliään, niin olimme heti vaikeuksissa, Lohikoski sanoo.

Palloskriinien vaihtotilanteissa Suomelta varsinkin Perttu Blomgren (16/1) pääsi oikeuksiinsa ja Touko Tainamo (12/5) pelasi vielä nuoren maajoukkuekesän parhaan ottelunsa. Blomgrenin ja Tainamon lisäksi aloitusviisikossa olleet Mustapha Amzil (10/5), Teemu Suokas (10/2) ja Erik Sajantila (3/6/3 syöttöä) olivat vauhdissa. Puolan paras pistemies oli Kacper Kłaczek (13/8).

Suomi ja Puola kohtaavat uudestaan tiistaina Susi Training Centerissä kello 17:30.

Lähde: Basket.fi