Suomen 16-vuotiaat tytöt hävisivät B-divisioonan EM-kisojen pudotuspeleissä Belgialle trillerimäisesti 65-64 (27-26). Tappion vuoksi Suomi pelaa turnauksessa sijoista 5.-8.

Äärimmäisen tiukka ottelu sai ratkaisunsa vasta viimeisen minuutin aikana. Noora Markkanen haki riiston, joka avasi Janette Aarniolle vapaan väylän lay-upiin, joka toi Suomen pisteen päähän 62-61, kun aikaa oli jäljellä enää puoli minuuttia. Belgia veti eron vapaaheitoilla neljään 65-61, kunnes Awak Kuier nakkasi sivurajapelistä kolmosellaan tilanteeksi 65-64.

Suomi rikkoi ripeästi ja kahdeksan sekunnin kohdalla Belgian molemmat vapaaheitot menivät ohitse. Suomi juoksi levypallosta siirtymähyökkäykseen, mutta Sudenpentujen harmiksi potentiaalinen voittokolmonen kolahti raudasta ohitse.

– Kaaduimme saappaat jalassa. Tyttöjen puolesta harmittaa, että emme pelaa turnauksen voitosta, mutta se tapa, jolla hävisimme ei harmita. Teimme kaiken suunnitellun ja sen, mitä tänään oli tehtävissä, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä kommentoi.

– Jos valmistautuminen oli viime pelissä pielessä, niin tänään oli aistittavissa, että olemme valmiita pelaamaan. En tiedä, että mistä tytöt tämän energian kaivoivat, mutta hyvä, että kaivoivat.

Suomen onnistujiin lukeutui mielettömän pelin kovaa vastustajaa vastaan pelannut Aarnio (17/5/3 riistoa) ja tuplatuplan kahminut Kuier (25/11/3 torjuntaa). Parketin pistekuningatar oli Belgian Maxuella Lisowa Mbaka (36/15).