Suomen 16-vuotiaat tytöt jatkavat voittamattomina koripallon B-divisioonan EM-kisoissa, kun alkulohkon toiseksi viimeisessä ottelussa Sudenpennut päihitti jännitysnäytelmän päätteeksi Valko-Venäjän 77-74 (35-29).

Vaikka Sudenpennut piti hyppysissään johtoa valtaosan pelistä, niin viimeisen kahden minuutin kolkutellessa Valko-Venäjä kykeni nipistämään kahden pisteen johdon. Lyhyeen pätkään Suomi onnistui kurittamaan valkovenäläisiä kahdella nopealla hyökkäyksellä, joissa ensimmäisessä keihäänkärkenä oli Maiju Sarajärvi ja toisessa Janette Aarnio.

Viimeisen minuutin aikana Suomi onnistui taktisesti kuluttamaan pelikelloa, kunnes kuusitoista sekuntia ennen loppusummeria Aarnio onnistui puikkelehtimaan vastustajan paikkapuolustuksen väleistä ja veivaamaan Sudenpennut neljän pisteen johtoon 76-72.

Kellon tikittäessä kohti loppuaan Valko-Venäjä onnistui vielä kaventamaan, mutta jälleen Suomi onnistui kuluttamaan kellosta kallisarvoisia sekunteja ja Aarnio naulasi ensimmäisen kahdesta vapaaheitoistaan. Valko-Venäjän osalta jäljelle jäänyt sekunti kului levypallotaisteluun.

Lähde: Basket.fi