Tuomas Iisalon valmentama, pienillä resursseilla toimiva Crailsheim Merlins on voittanut kovatasoisessa Saksan Bundesliigassa alkukauden kaikki ottelunsa.

Iisalon luotsaama Merlins jakaa tällä hetkellä Bundesliigan kärkipaikkaa voitettuaan kauden kaikki neljä otteluaan. Merlins toimii Bundesliigassa sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla, joten alkukautta voidaan pitää sensaatiomaisen hyvänä.

– Joukkueen rakennus ja rekrytointiprosessi ovat sujuneet hyvin. Joukkueessa on seitsemän täysin uutta pelaajaa, mutta he kaikki ovat onnistuneet enemmän tai vähemmän. Olemme etsineet pelityyliimme sopivia pelaajia, jotka voivat pelata BBL:n intensiteetissä – sellaisia jotka tulevat vähän huonommista tilanteista.

– Vanhin pelaajamme on vasta täyttämässä 27 vuotta. Jokainen pelaaja haluaa ottaa askeleen eteenpäin. Lisäksi pelaajat ovat hitsautuneet ensin yhteen kentän ulkopuolella ja se on siirtynyt kentälle. Viime vuonna oli tilanne, jossa joidenkin pelaajien oli vaikea hyväksyä toisten pelaajien heikkoja kohtia. Nyt ei ole ollut sellaista, vaan on hyväksytty, että kukaan ei ole täydellinen, kertoo Iisalo menestyksen avainkohtia Hämeen Sanomien haastattelussa.

Lähde: Hämeen Sanomat