Mikael Jantusen ja Tuomas Iisalon Paris Basketball ja Lassi Tuovin Virtus Bologna joutuivat tyytymään hopeamitaleihin kansallisissa sarjoissaan.

Paris Basketball lähti neljänteen finaaliin selkä seinää vasten, kun se oli Monacoa vastaan otteluparissa 1-2-tappiolla. Paris ei pystynyt kotikentällään venymään, kun Monaco otti ratkaisevan voiton numeroin 115-76 (63-37). Jantunen oli tasaisen joukkueen paras pistemies 12 pisteen saldolla ja lisäksi tilastot karttuivat riistolla.

Finaalitappiosta huolimatta Paris Basketballin kausi oli menestys. Joukkue voitti aiemmin Ranskan Leaders Cupin sekä EuroCupin. Iisalo valittiin sekä EuroCupin että Ranskan liigan vuoden valmentajaksi.

Italian liigassa Bologna joutui selkä seinää vasten, kun se hävisi kolmannen finaalin Milanolle vieraskentällä 78-81 (44-46).

Bologna taipui Milanolle kolmannen kerran Milanon voittaessa neljännen finaalin 85-73 (46-36) ja juhli näin mestaruutta otteluvoitoin 3-1. Tuovi toimi ensimmäistä kauttaan Bolognan pääapuvalmentajana Luca Banchin alaisuudessa.

Lähde: Basket.fi