Alexander Madsenin USK Praha piti kautensa elossa, kun se otti pakkovoiton Tshekin liigan puolivälierissä. Muuten suomalaisvoitot olivat lauantaina harvassa.

USK Praha oli selkä seinää vasten, kun se kohtasi kotonaan Opavan. Praha kuittasi viidennestä pelistä 70-56 (45-30)-voiton ja kavensi ottelusarjan tilanteeseen 2-3. Madsen kasasi 23 minuutissa kuusi pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä, neljä riistoa ja yhden blokin.

Roope Ahosen Kolossos aloitti Kreikan liigan pudotuspelit 71-84 (63-63, 39-24)-jatkoaikatappiolla Rethymnolle. Ahonen ahersi kentällä 26 minuuttia ja tilastoi sinä aikana viisi pistettä, kaksi levypalloa ja neljä syöttöä. Joukkueet kohtaavat toistamiseen sunnuntaina.

Shawn Huffin ja Gordon Herbertin Frankfurt Skyliners menetti viimeiset mahdollisuutensa pudotuspeleihin, kun se hävisi vieraskentällä Ulmille 84-91 (35-46). Huff pelasi komeasti 27,5 minuuttia ja upotti 11 pistettä, otti kolme levypalloa sekä antoi yhden syötön. Skyliners on sarjassa kymmenentenä.

Saksan ProB:n karsintasarjassa Anton Mirolybovin Uni-Riesen Leipzigin voitto kauden päätösottelusta ei riittänyt pitämään joukkuetta sarjassa. Leipzig voitti Nördlingenin 74-73 (35-32), mutta samaan aikaan Rhöndorf voitti vieraskentällä Lichin ja näin Leipzig jäi karsintasarjassa kolmanneksi. Leipzigin kohtaloksi koitui kahden pisteen rangaistus, jonka se sai, kun seura ei ollut maksanut liigan vaatimia maksuja ajoissa. Pelillisesti Leipzig olisi ollut karsintasarjassa toinen ja säilyttänyt näin paikkansa sarjassa.

Ranskan ProB-liigassa Matti Nuutisen ja Antti Kanervon Roanne hävisi Rouenin vieraana 82-94 (35-45). Molemmat suomalaispelaajat kuuluivat avausviisikkoon ja Kanervo heitti 24 minuutissa 11 pistettä ja nappasi kaksi riistoa. Nuutiselle sen sijaan merkattiin neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yksi riisto. Roanne on sarjassa 13.

Anton Mirolybovin kausi Leipzigissa päättyi pettymykseen. Pelillisesti joukkue olisi pitänyt sarjapaikkansa, mutta pisterangaistus pudotti sen sarjaporrasta alemmas.

Lähde: Basket.fi