Koripalloliiga NBA:n Basketball Without Bordersin (BWB) Israelin Tel Avivissa pidetylle leirille 13.-16. elokuuta oli kutsuttu kolme suomalaispelaajaa. Poikien puolelta Suomea leirillä edusti Mikael Jantunen (’00) ja tyttöjen puolella Saga Ukkonen (’01) sekä Sonja Vähäsalo (’00).

– Oli hieno kokemus päästä pelaamaan Euroopan huippuja vastaan ja nähdä vähän, että missä itse menee. Oli hienoa saada kutsu leirille ja nähdä, että kova työ tuottaa tulosta, Jantunen kertoo Koripalloliiton sivuilla.

– Leiri oli ainutlaatuinen tilaisuus ottaa selvää omista taidoista muihin eurooppalaisiin verrattuna rennossa ja mukavassa ympäristössä, Ukkonen komppaa.

Tel Avivissa leirin valmentajina toimivat mm. Jerryd Bayless (Philadelphia 76ers), Omri Casspi (Golden State Warriors), Sam Dekker (LA Clippers), Gal Mekel (Gran Canaria), Norman Powell (Toronto Raptors), Euroliiga-legenda Anthony Parker, entinen WNBA-pelaaja Shay Doron ja San Antonio Spurs -legenda ja 2013 FIBA Hall of Fameen valittu David Robinson.

– Leiri oli aivan mahtava kerran elämässä -kokemus. Kulttuuriset rajat rikottiin ja olimme kaikki yhtä isoa porukkaa. Vaikka leiri kesti vain viisi päivää, ystävystyin aivan mahtavien ihmisten kanssa. Valmennus oli huikeaa, ei sitä joka päivä pääse kuuntelemaan NBA-legenda David Robinsonin oppeja, Vähäsalo kertoi.

– Sain uutta näkökulmaa peliin hieman erilaisen pelitavan vuoksi. Sen lisäksi sain paljon pelipaikkakohtaista valmennusta leirin naissentterivalmentajalta. Tuon hänen oppinsa aivan varmasti peliini mukaan Suomen kentille.

– Leirillä painotettiin omalta mukavuusalueelta poistumista paljon. Leiri opetti kommunikoimaan vaikeamman kautta sekä kentällä että sen ulkopuolella eritasoisten englannintaitajien takia, Ukkonen virkkoi.