Belgian ja Hollannin yhteisliigassa suomalaiskolmikko Mikael Jantunen, Edon Maxhuni ja Topias Palmi esittivät vahvoja otteita alkuviikon otteluissa.

Belgian ja Hollannin yhteisliigassa keskiviikkona 22 vuotta täyttänyt Mikael Jantunen juhlisti synttäreitään lähentelemällä tupla-tuplaa 18 pisteen ja kahdeksan levypallon tilastoilla Oostenden voittaessa Landstede Hammersin 86-76 (35-38) oltuaan pahimmillaan 17 pisteen tappioasemassa. Jantusen tilastoriville kirjattiin myös yksi syöttö ja yksi torjunta. Oostende jatkaa Elite Goldin kärkipaikalla.

Edon Maxhunin alkuviikkoon mahtui kaksi tiukkaa ottelua. Maanantaina Heroes Den Bosch otti niukan 76-74 (36-36)-voiton Leuven Bearsista Maxhunin auttaessa joukkuettaan yhdeksän pisteen, seitsemän syötön ja yhden levypallon tilastoilla. Maxhuni oli isossa roolissa ottelun loppuhetkillä, kun hän ensin syötti Austin Pricen kolmen pisteen heiton ja sinetöi itse vapaaheittoviivalta Heroesin voiton.

Keskiviikkona vaaka sen sijaan kääntyi Mechelen Kangoeroesin puoleen lukemin 76-75 (31-36) Maxhunin 24 pisteestä, kolmesta levypallosta ja syötöstä huolimatta. Maxhuni toi Heroesin vapaaheitoillaan pisteen päähän loppuhetkillä ja Heroes sai vielä mahdollisuuden voittaa viimeisessä hyökkäyksessä, mutta Thomas Van Den Marsin yritys ei mennyt sisään. Heroes on neljäntenä.

Elite Silverissä Topias Palmi pääsi taas irti, kun Limburg United kaatoi Apollo Amsterdamin 89-76 (43-33). Palmi oli joukkueensa parhaimmistoa heittäen 15 pistettä ja tilastot karttuivat myös kahdella levypallolla ja syötöllä. Limburg United in Silverissä toisena.

Okko Järvi jäi ilman tilastomerkintöjä, kun Phoenix Bryssel taipui Basketbal Academie Limburgin vieraana 56-62 (24-37). Phoenix on Silverissä kuudentena.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon valmentama Bonn otti jo yhdeksännen peräkkäisen voittonsa kaadettuaan Academics Heidelbergin 82-71 (43-41). Bonn jatkaa sarjakärjessä.

Saksan ProA:ssa Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen ei saanut puolivälierää poikki Eisbären Bremerhavenia vastaan, vaan taipui niukasti 89-95 (44-50). Aatu Kivimäki heitti 10 pistettä, nappasi kolme levypalloa, antoi neljä syöttöä ja riisti kahdesti. Tigers johtaa ottelusarjaa 2-1.

Lähde: Basket.fi