Yhdysvaltojen yliopistosarjan NCAA:n Pac-12-konferenssissa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Elias Valtonen ja Arizona State vei voiton Mikael Jantuselta ja Utahilta.

Arizona State sai toisen konferenssivoittonsa Utahilta johtaen puoliajalla kuusi pistettä, minkä jälkeen Utah kärsi hyökkäyspään ongelmista ja Sun Devils kerrytti johtoaan kohti selkeää 64-83 (23-29) -voittoa.

Valtonen sai peliaikaa 13 minuuttia säkittäen kolme pistettä sekä saaden näppeihinsä yhden levypallon ja riiston. Jantunen taas oli Utahin toiseksi paras pistemies kymmenellä pisteellä, viidellä levypallolla sekä kahdella syötöllä. Jantunen pelasi vaihdosta 28 minuuttia.

Olivier Nkamhoua ja Tennessee palasivat arkiviikon tappion jälkeen voittokantaan viikonloppuna, kun Vols voitti selkeästi Vanderbiltin 66-45 (21-20). Nkamhoua pelasi 13 minuuttia, joiden aikana hän pussitti neljä pistettä ja haki yhden levypallon.

Andre Gustavson nähtiin jälleen aloitusviisikossa, kun hienosti heittänyt Richmond kellisti Atlantic 10 -konferenssissa George Masonin 97-87 (42-39). Spiders upotti pelitilanneheittonsa komeasti 33/49.

Gustavson hääri kentällä 25 minuuttia, joiden aikana hän keräsi nimiinsä kahdeksan pistettä, yhden levypallon, syötön, torjunnan ja kolme riistoa. Toista kauttaan yliopistossa pelaavalle Gustavsonille aloitusviisikkopaikka oli toinen peräkkäinen.

Ville Tahvanainen ja Bradley hävisivät, kun Northern Iowa karkasi kalkkiviivoilla 86-71 (38-36) -voittoon. Tahvanainen urakoi ottelussa penkiltä 32 minuuttia, joiden aikana syntyi seitsemän pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, yksi torjunta ja riisto.

Remu Raitasen edustama San Francisco nousi vahvan toisen puoliajan myötä 53-61 (28-26) -voittoon Loyola Marymountista. Raitanen pelasi neljä minuuttia, joiden aikana hänelle kertyi tilastosarakkeeseen kolme pistettä, yksi levypallo ja syöttö.

Hannes Pöllän ja UT Martinin loppukiri ei saanut palkintoa, kun Ohio Valley -konferenssin kärkijoukkue Austin Peay oli vahvempi 92-81 (50-31). Pöllä väänsi kuusi minuuttia parketilla tilastoiden kaksi pistettä ja kaksi levypalloa.

Lähde: Basket.fi