Saksan Bundesliigan mestaruustaistelu huipentuu viidenteen otteluun, Awak Kuierin Reyer Venezia on lähellä välieräpaikkaa Italiassa ja Espanjassa Marianne Kalinin sekä Anniina Äijäsen Ferrol taisteli upeasti huippujoukkue Avenidaa vastaan.

Saksassa Keltern ja ALBA Berlin lähtivät viikon finaaleihin tasatilanteessa 1-1 ja ALBA sai ensimmäisen mestaruuspallon itselleen, kun se haki Kelternin kotikentältä 56-53 (32-24)-voiton. Linda-Lotta Lehtorannalle merkittiin tilastoriville neljä pistettä ja riisto ja Elina Koskimiehelle kaksi pistettä ja neljä levypalloa.

Keltern pakotti finaalisarjan viidenteen otteluun voitettuaan kotonaan 64-55 (38-28). Lehtoranta heitti kolme pistettä ja nappasi levypallon ja antoi syötön. Koskimiehelle tilastoitin syöttö ja riisto.

Viides ja ratkaiseva finaali pelataan Berliinissä..

Awak Kuierin Venezia aloitti Italian Serie A:n pudotuspelit vakuuttavasti kaataessaan Roman selvästi 85-63 (36-25). Kuier oli joukkueensa paras pistenainen 18 pisteen saldolla ja hän täytteli tilastojaan myös neljällä levypallolla ja kolmella syötöllä. Jatkopaikkaan vaaditaan kaksi voittoa.

Helmi Tulonen aloitti Sanga Milanon kanssa playout-pelit Brixiaa vastaan 77-86 (42-31)-tappiolla Tulosen auttaessa omiaan seitsemällä pisteellä, kuudella levypallolla ja kahdella syötöllä.

Marianne Kalinin ja Anniina Äijäsen Ferrol oli lähellä järjestää jymypaukku Espanjan liigan pudotuspeleissä pistäessään runkosarjan voittaja ja Euroliigajoukkue Avenidan tiukoille. Espanjassa välieräjoukkue ratkaistiin kahden ottelun yhteistuloksella ja Ferrol otti kotonaan sensaatiomaisesti 61-49 (33-26)-voiton. Kalin heitti kaksi pistettä, nappasi neljä levypalloa sekä syötti, riisti ja torjui kertaalleen. Äijäselle kirjattiin yksi riisto.

Kyseessä oli vasta toinen kerta Ferrolin historiassa, kun se onnistui kaatamaan Avenidan. Edellinen kerta oli vuonna 2017.

Ferrol taisteli jatkopaikasta sisukkaasti loppuun saakka, mutta taipui toisessa osaottelussa 69-87 (37-51) ja yhteispistein 130-136. Tällä kertaa Äijänen oli tehokkaana seitsemällä pisteellä ja kolmella levypallolla. Kalinille kirjattiin syöttö ja kaksi riistoa.

Suomalaiskaksikko pelasi hienon kauden ja käytännössä vuorottelivat kentällä sentterin roolissa. Kalin tilastoi 21 minuutin peliajalla keskiarvoikseen kauden aikana 2,1 pistettä ja 2,2 levypalloa. Äijänen merkkautti 16,5 minuutissa 3,7 pistettä ja 3,1 levypalloa.

Sarjanousija Ferrolin kausi oli kokonaisuudessaan upea. Pudotuspelien lisäksi se selvitti tiensä myös Copa de la Reinaan.

Lähde: Basket.fi