Tapiolan Hongan ja Espoon kaupungin isännöimiin seniorikoripallon MM-kisoihin osallistui yli 230 joukkuetta 42 maasta. Suomalaisjoukkueista seitsemän ylsi kolmen parhaan joukkoon, kruununa naisten 30+-sarjan maailmanmestaruuden voittanut Ruusunnuput.

Kaikkiaan turnaukseen osallistui 21 suomalaisjoukkuetta, joista vanhin oli miesten yli 80-vuotiaiden sarjaan osallistunut FINNS-80.

Suomalaisjoukkueista neljä eteni aina finaaleihin asti. Lopulta MM-kultaan ylsi Ruusunnupput naisten 30+-sarjassa. Ruusunnuput kaatoi finaalissa venäläisjoukkueen 88-47.

MM-kultaa voittaneessa Ruusunnuppunen kokoonpano oli hurja. Joukkueesta löytyi tuhti pakkaus entisiä Susiladies-pelaajia ja ammattilaisena ulkomailla pelanneita pelaajia.

Joukkueessa pelasivat Maija Wilson, Lotta Aaltonen, Reetta Piipari, Taru Tuukkanen, Laura Lehtoranta, Hanna Valkeinen, Kaisa Valtakari, Heta Korpivaara, Niina Laaksonen, Dionne Pounds, Laura Tuukkanen, Vilma Kesänen ja Mari Arteva.

Sunnuntaina päättyneet kisat olivat kaikin puolin onnistuneet. Kisajärjestäjät keräsivät kiitosta niin pelaajilta kuin kattojärjestöltäkin.

– Olemme iloisia, että saamme pelata kisat nyt toista kertaa Suomessa. Nämä ovat nyt viidennettoista seniorikoripallon MM-kisat. Suomi on meidän organisaatiolle siinä mielessä historiallinen maa, että vuonna 1997 kun kisat järjestettiin ensi kerran Suomessa ne olivat samalla ensimmäiset kisat Euroopassa. Nyt saamme olla täällä jälleen, Kansainvälisen Koripallosenioreiden liiton puheenjohtaja Ruben Rodriquez Llamas kommentoi Koripalloliiton sivujen mukaan turnausjärjestäjien tiedotteessa ennen finaaliviikonloppua.

– Olemme erittäin kiitollisia kaikesta työstä, jonka järjestäjät täällä ovat tehneet tapahtuman onnistumisen hyväksi. Tiedämme, että töitä on paljon kun vieraita saapuu ympäri maailman. Rakastan Suomea ja olen ollut täällä monesti, tunnen oloni täällä oikein kotoisaksi, Argentiinasta kotoisin oleva Llamas lisäsi.

Suomalaiset mitalijoukkueet (joukkueiden nimi):

Kultaa: Naiset 30+ (Ruusunnuput Finland)

Hopeaa: Naiset 40+ (Finland), Naiset 35+ (Off Ballers), Miehet 55+ (URA Basket 55), Miehet 40+ (Räppäkäpälät),

Pronssia: Naiset 45+ (Flinland F45), Miehet 65+ (Finland 65)