Sasu Salin ja Remu Raitanen paukuttivat kovat pisteet tauluun viikonloppuna Espanjan kentillä ja Alexander Madsen oli isossa roolissa, kun AEK voitti Kreikan liigan kärkikamppailun.

Salin oli taas heittokäsi kuumana, kun Teneriffa jatkaa Espanjan ACB-liigan kärkipaikalla voitettuaan Fuenlabradan 97-72 (47-34). Ottelussa 21 pistettä heittänyt Salin upotti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja täydensi tilastojaan myös levypallolla, kolmella syötöllä ja riistolla. Teneriffa on kymmenestä pelistään voittanut yhdeksän.

Sarjaporrasta alempana Raitasen 25 pistettä jäivät laihaksi lohduksi, kun Albacete hävisi Palencian vieraana 81-101 (46-51). Raitaselle kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja riisto.

Madsen oli joukkueensa paras pistemies 14 pisteen saldolla AEK:n kaataessa Kreikan liigan kärkiottelussa Peristerin 73-70 (34-31). Madsen täytteli tilastoriviään myös neljällä levypallolla, kolmella syötöllä, riistolla ja torjunnalla. AEK jakaa kärkipaikkaa Olympiakosin ja Peristerin kanssa.

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon valmentama Bonn palasi voittojen tielle kaatamalla vieraskentällä Mitteldeutscherin 91-74 (36-36). Bonn jakaa sarjan kärkipaikkaa Bayernin ja ALBA:n kanssa.

Saksassa pelattiin myös Bundesliigan cupin puolivälieriä. Edon Maxhunin Merlins Crailsheimin tie nousi pystyyn, kun se hävisi kotonaan Ludwigsburgille 69-95 (35-54). Maxhunille kertyi neljä pistettä ja syöttö.

Joonas Iisalon luotsaamaan Academics Heidelbergin tie sen sijaan katkesi niukkaan 83-85 (52-39)-tappioon Oldenburgille.

Max Besselinkin Göttingen ei pystynyt toistamaan viime viikonlopun temppuaan Saksan cupissa ALBA Berliiniä vastaan, vaan hävisi cupin ottelun selvästi 71-99 (46-51). Besselink pääsi jälleen isoille minuuteilla urakoiden 24 minuuttia tilastoiden siinä ajassa neljä pistettä, levypallon, syötön ja riiston.

Aatu Kivimäen edustama ja Daniel Janssonin koutsaama Tigers Tübingen koki 2. Bundesliigassa kauden toisen tappionsa taipuessaan niukasti Karlsruhe Lionsin vieraana 92-95 (52-55). Kivimäki kunnostautui erityisesti syötöissä ja riistoissa, kun hän tarjosi joukkuekaverilleen koripaikan seitsemästi ja nappasi vastustajalta pallon neljästi. Pisteitä hän heitti neljä.

Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä, kun Phoenix Hagen otti kovan voiton kaataessaan vieraskentällä Jenan 93-70 (42-33). Hagen jatkaa kärkitaistelussa.

Romanian liigassa Craiova nousi hurjan päätösneljänneksen (32-13) turvin 89-75 (37-37)-voittoon Targu Jiusta. Topias Palmi kerrytti Craiovan pistesaldoa kymmenellä pisteellä ja hän saalisti myös levypallon ja riiston. Shawn Hopkins kantoi kortensa kekoon viidellä pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.

Mikael Jantunen heitti yhden pisteen, kun Treviso hävisi Italian liigan ottelussa Scafatin vieraana 72-89 (44-48). Jantunen merkkautti lisäksi kaksi levypalloa, syötön, riiston ja torjunnan. Treviso on sarjan hännillä.

Viime kaudella Itävallan liigassa St. Pöltenissä pelannut Aapeli Alanen on tehnyt sopimuksen Islannin liigassa pelaavan reykjavikilaisen KR:n kanssa. Alanen tilastoi ensimmäisessä ottelussaan kahdeksan pistettä, viisi levypalloa, riiston ja torjunnan, kun KR hävisi IR:lle 88-95 (45-51). KR on sarjassa viimeisenä.

Japanin B2-liigassa Erik Murphyn Fukushima Firebonds juhli viikonloppuna kahta selvää voittoa Tokio Earthfriends Z:sta. Ensin Firebonds oli vahvempi numeroin 88-57 (39-27) Murphyn tehoillessa 16 pistettä, kuusi levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.

Toisessa kohtaamisessa voittolukemat olivat vieläkin selvemmät Firebonds voittaessa 83-46 (46-16). Tällä kertaa Murphy saalisti kuusi pistettä, 11 levypalloa ja kaksi syöttöä.

Fiifi Aidoo pääsi Norjassa juhlimaan voittoa, kun Fyllingen voitti kotikentällään Bärumin 76-72 (39-39). Aidoo täytteli tilastorivejään 11 pisteellä, kolmella levypallolla, viidellä syötöllä, kahdella riistolla ja yhdellä torjunnalla.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden palasi voittojen tielle Itävallassa kaatamalla Traiskirchen Lionsin 90-67 (50-40).

Lähde: Basket.fi