Yhdysvaltojen naisten NCAA:ssa peräti viisi suomalaisnaista ylsi viikonlopun otteluissa kaksinumeroisille lukemille.

Sara Rokkanen esitti kauden parasta peliään, kun Toledo taisteli neljänteen peräkkäiseen voittoonsa MAC-konferenssissa selättämällä Bowling Greenin jatkoajalla lukemin 72-79 (26-29, 64-64). Rokkanen ahkeroi kaikkiaan 41 minuuttia säkittäen 15 pistettä, repien neljä levypalloa sekä tarjoillen yhden syötön.

Sara Bejedin Arizona State puski perjantaina neljänteen peräkkäiseen voittoonsa kovassa ACC-konferenssissa, kun Washington kaatui vieraiden toimesta lukemin 67-50 (30-18). Bejedin kahdeksan minuutin ahkerointi tuotti vierasjoukkueelle kaksi pistettä sekä yhden riiston.

Sunnuntaina Arizona Staten vakuuttava voittoputki sai jatkoa, kun joukkue nousi takaa-ajoasemasta Washington Staten ohi ja juhli viidettä voittoaan putkeen loppunumeroin 65-56 (24-28). Bejedi jäi kuudessa minuutissaan ilman tilastomerkintöjä. Loistavaa peliä viime viikot esittänyt Arizona State on tällä hetkellä rankattu valtakunnallisesti sijalle 18.

Lotta-Maj Lahtisen ja Georgia Techin vääntö ei riittänyt, kun Boston College kävi ryöstöretkellä McCamish Pavilionilla. Vierasjoukkue nappasi tiukasta kamppailusta voiton lukemin 55-48 (31-25). Lahtinen oli joukkueensa johtohahmoja tilastoimalla 10 pistettä, kaksi levypalloa, yhden syötön sekä kolme riistoa 33 minuutissa.

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic jäi telineisiin C-USA-konferenssin kohtaamisessa, kun UAB repäisi salama-alullaan 20 pisteen johtoaseman ja piti siitä kiinni loppuun saakka. Kotijoukkue merkkautti voiton loppunumeroin 73-92 (33-55). Vehka-aho käytti 34 peliminuuttiaan upottamalla yhdeksän pistettä ja kahmimalla kolme levypalloa.

Nina Augustinin Robert Morris juhli jo viidettä peräkkäistä voittoaan, kun Merrimack jäi kotijoukkueen jalkoihin lukemin 50-72 (28-37). Augustin sai yhdeksän minuuttia parkettiaikaa, jotka hän käytti pussittaen kaksi vapaaheittoa sekä tarjoillen kaksi syöttöä.

Hofstran suomalaiskaksikolla oli pirteä perjantai-ilta, mutta tehot eivät riittäneet nujertamaan William & Marya, joka haki vierasvoiton numeroin 66-53 (32-23).

Viisikossa 26 minuuttia vääntänyt Sandra Karsten esitti joukkueensa eheintä peliä pussittamalla 10 pistettä (vaparit ja kolmoset 2/2), kauhomalla komeat seitsemän levypalloa sekä riistämällä kertaalleen. Marianne Kalin puolestaan ylsi 29 minuutissa yhdeksään pisteeseen, kuuteen levypalloon sekä yhteen syöttöpisteeseen.

Hofstran sunnuntai-illan ottelussa Elonia vastaan Kalin nousi joukkueensa pistekuningattareksi tehtaillen 28 minuutissa 16 pistettä (6/8 pelitilanneheitot). Suomalaislaituri keräsi tilastosarakkeeseensa lisäksi neljä levypalloa, kolme syöttöä sekä yhden torjunnan. Karsten urakoi ottelussa 33 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kolme levypalloa sekä yhden syötön ja riiston.

Hyvästä suomalaisvireestä huolimatta pallonmenetyksistä kärsinyt Hofstra joutui taipumaan jo seitsemänteen peräkkäiseen tappioonsa lukemin 69-56 (41-15).

Edellisessä ottelussa jatkoaikatappion kärsinyt Nenna Lindströmin Liberty päätyi jatkoajalle myös Lipscombia vastaan, mutta väänsi tällä kertaa sisukkaasti voiton numeroin 60-64 (28-16, 55-55). Lindström viimeisteli 11 minuutissa kolme pistettä sekä yhden levypallon.

Kia Vaalavirta oli mainiolla pelipäällä San Franciscon kohdatessa WCC-konferenssia dominoivan Gonzagan. Vaalavirta pussitti lähes puhtaalla heittoprosentilla 11 pistettä (3/3 kolmosta), haki kaksi levypalloa sekä riisti kerran. Kotijoukkue San Franciscon taistelu ei kuitenkaan riittänyt kaatamaan hurjassa voittoputkessa etenevää vastustajaa, joka haki pisteet kotiin numeroin 69-46 (36-24).

WAC-konferenssissa Venla Variksen Grand Canyon aloitti vahvasti Kansas Cityä vastaan, mutta joutui lopulta toteamaan vieraat paremmaksi loppulukemin 74-53 (30-23). Varis heitti 22 minuutissa kaksi kolmosta pohjaan ja kirjasi lisäksi kaksi syöttöä sekä yhden hyökkäyslevypallon.

Marika Korpisen George Mason hävisi kotonaan Fordhamille Atlantic 10-konferenssin ottelussa lukemin 66-54 (26-17). Korpinen pelasi viisikossa 19 minuuttia ja keräsi tilastoriviinsä kaksi pistettä sekä yhtä monta levypalloa.

Anna Kahelinin Maine taipui America East-konferenssin vieraskamppailussa Binghamtonille numeroin 63-73 (26-34). Kahelin merkkautti 14 minuutissa yhden syöttöpisteen.