Suomen 16-vuotiaat tytöt jäivät niukasti rannalle MM-lopputurnauksesta, kun joukkue taipui alkuturnauksessa kolmanneksi.

Suomi läpikävi monenlaisia vaikeuksia turnauksen muodossa. Yksi merkittävimmistä oli alkuturnauksen kolme loukkaantumista, joiden takia Sudenpennut pelasi valtaosan karsinnoista yhdeksällä pelaajalla.

– Jos joku ajattelee, että joidenkin pelaajien olisi pitänyt suoriutua paremmin tai antaa enemmän tämän viikon aikana, niin se ajatus on epäreilu. Ne, jotka eivät ole joukkueen sisällä, eivät voi ymmärtää, mitä kaikkea joukkue on käynyt lävitse viimeisen kahden viikon aikana, ja erityisesti viimeisen viikon, Suomen päävalmentaja Jussi Räikkä toteaa Koripalloliiton sivuilla.

Karsintalohkosta MM-kisoihin etenivät Ranska ja Saksa.

– Väitän, ettei yksikään muu joukkue olisi pystynyt tässä henkisessä ja fyysisessä kuormassa pääsemään siihen tilanteeseen, että he pelaavat MM-kisapaikasta viimeisenä päivänä. Nämä ovat suorituksia, jotka ovat enemmän kuin tulos. Ne luovat sitä tarinaa, että seuraavaksi, kun näillä pelaajilla on vastaava mahdollisuus, he ovat valmiimpia siihen tarttumaan.

Lähde: Basket.fi