Baltic Sea Basketball Cupin toisena päivänä Suomen nuorisomaajoukkueet kohtasivat Viron, josta 18-vuotiaiden maajoukkueet vetivät pidemmän korren, kun taas 16-vuotiaat joutuivat tyytymään tappioihin.

18-vuotiaissa pojissa Viro pysyi iskuetäisyydellä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta viimeistään kolmannella neljänneksellä Sudenpennut löi virolaisille jauhot suuhun puolustamalla vastustajan ahtaalle ja juoksemalla vauhdikkaita koreja toiseen päähän.

Menestysresepti oli tälle ikäluokalle tuttu, kun pallo liikkui ripeästi pelaajalta toiselle nopeissa hyökkäyksissä joko viimeistelyihin lähelle koria tai kolmen pisteen kaukoheittoihin. Viro jäi lopulta selkeästi kanveesiin loppulukemin 100-70 (56-45).

Suomi teki töitä koko joukkueena, mistä osoituksena Sudenpennut antoi peräti 26 koriin johtanutta syöttöä. Yksilötasolla Thomas Exaucia (13/7/3 syöttöä) juoksi antaumuksella keskikaistaa ja toimi korin alustan pelotteena, josta sisäpelikollegat Mikael Jantunen (18/10/3) ja Mustapha Amzil (12/4/5) kiittivät ja kumarsivat. Kaksinumeroisille pistelukemille ylsivät myös Ville Tahvanainen (15/1/3) ja Jesper Granlund (13/2).

18-vuotiaissa tytöissä Suomi pisti pelin pakettiin jo ensimmäisen puoliajan aikana, kun aggressiivinen puolustus poiki viljalti nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän. Viro sai aikaan ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin vain seitsemän pistettä ja kokonaisuudessaan ensimmäisellä puoliajalla 23, kun Sudenpennut raateli vastustajastaan 85-53 (55-23) -voiton.

Suomen pisteistä vastasivat vikkelä Sara Bejedi (21/4/7), heittäjät Lotta Vehka-aho (14/2/4) sekä Saga Ukkonen (10/1) ja kolmesti vastustajan heiton torjunut Awak Kuier (10/13), jota levypallosavotassa auttoi Roosa Kosonen (3/11).

16-vuotiaissa pojissa Suomi aloitti kehnosti, mutta sai rivinsä kasaan toiselle neljännekselle, jonka myötä Sudenpennut nousi johtoon puoliajalla. Tauon jälkeen Viro käytti hyväkseen suomalaisten runsaat menetykset ja rynni selkeään 88-114 (52-49) -voittoon.

Suomen avainpelaajat olivat hyökkäyspäässä erottuneet Joel Mäntynen (19/3) ja Eemi Luukkonen (13/5/3 riistoa) sekä Aarni Korkiatupa (16/8/3 syöttöä), joka oli parhaimmillaan mies paikallaan, vaikka jokaisen suomalaisen tilastosaraketta varjostivatkin lukuisat menetykset.

16-vuotiaissa tytöissä Suomi johti vielä reilu kaksi minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä Viroa seitsemällä pisteellä 68-61. Sudenpennut sortui viiteen menetykseen kahden minuutin aikana, joiden myötä virolaiset onnistuivat viemään ottelun jatkoajalle tasalukemissa 70-70. Jatkoajalle suomalaiset eivät onnistuneet keräämään itseään, vaan Viro nappasi 77-85 (36-37, 70-70) -voiton.

Suomen etevimmät olivat Henna Sandvik (16/6) ja Kati Ollilainen (12/14/4 syöttöä), jotka miltei voittivat pelin parivaljakkona, mutta eivät saaneet tarpeeksi apuja joukkuekavereiltaan. Pisteistä vastasivat myös Janette Aarnio (22/2) ja Alexandra Ailus (12/5).

BSBC päättyy perjantaina. Sudenpennut saavat vastaansa Ruotsin.