16-vuotiaiden Pohjoismaiden mestaruuskisat päättyivät tiistaina Kisakalliossa, kun Suomi peittosi Viron kahdesti päätöspäivänä. Suomen tytöt juhlivat kultaa voittamattomina, pojat taas saivat hopeamitalit kaulaansa.

Suomen 16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue jatkoi dominoivia otteitaan, kun Viro kaatui loppunumeroin 113-47 (54-21).

Ottelu oli pitkälti toisinto siitä, mitä Sudenpennuilta on nähty jo aikaisemmissa peleissä: shokkialku, vastustajalle paljon menetyksiä ja viljalti nopeita hyökkäyksiä toiseen päähän.

Päätöspelissä Suomen jokainen 12 pelaajasta pääsi pisteille, jokainen otti ainakin kaksi levypalloa sekä 11 pelaajaa antoi syötön tai riisti. Korkeimmat pistemäärät upottivat Silja Loukola (21/2), Nicole Ogun (19/6), Eevi Seppä (12/5/5 riistoa), Iida Riihelä (11/3/6 syöttöä) ja Erika Mace (10/3/5 syöttöä/9 riistoa).

Suomi voitti jokaisen viidestä ottelustaan keskimäärin 50,2 pisteen erolla. Lähimpänä kävi Tanska, jonka Suomi voitti 13 pisteellä.

16-vuotiaiden poikien Suomi-Viro-ottelu käynnistyi eriskummallisessa ennakkotilanteessa, kun Suomen piti voittaa 12 pistettä tai enemmän, jotta joukkue olisi päässyt Pohjoismaiden mestariksi.

Suomi voitti ottelun kolmella pisteellä 76-73 (35-36).

Tasaisen ensimmäisen puoliajan jälkeen Sudenpennut nousi keulille vieden kolmannen neljänneksen 24-12. Lyhyen hetken ajan Suomi kävi jo 14 pisteen karkumatkalla, mutta Viro sai eron kirittyä.

Suomen pistekärki oli Miikka Muurinen (12/7), mutta valmentajan hatunnoston ansaitsi 10 pistettä ja 7 levypalloa kerännyt Eetu Honkaniemi.

Suomen saldo oli neljä voittoa ja yksi tappio. Valitettavasti sama saldo oli myös Virolla ja Tanskalla, joten Viro vei Pohjoismaiden mestaruuden piste-eron turvin.

Lähde: Basket.fi