Susijengi.com lähettää noin 30 minuuttia jokaisen Suomen ottelun päätöksen jälkeen studio-ohjelmaa, jonka vetäjinä toimivat Suomen ykköskoripalloselostaja Kristian Palotie sekä mainetta Yhdysvaltojenkin koripallopiirissä luonut koripalloanalyytikko Mika Honkasalo.

Vieraana on vuoden 2015 Korisliigan Suomen mestari ja vuoden tulokas Marius van Andringa. Hän on myös suomalais-ranskalainen, joten turnauksen avausotteluun sisältyi hänen kohdallaan sekin aspekti, kumpaa joukkuetta mies kannattaa enemmän?

Suomi sai koripallon EM-kisoihin upean alun voittamalla yhden turnauksen ennakkosuosikeista. Susijengi huudatti täyttä Helsingin Areenaa kaatamalla Ranskan jatkoajan jälkeen 86-84.

Avausneljänneksellä Suomi oli selvästi niskan päällä ja johti ottelua sen jälkeen viidellä pisteellä. Toinen neljännes oli kuitenkin Ranskan selvää hallintaa, mutta Suomi pysyi onneksi pelissä mukana ja ero tauolle mentäessä oli vain yksi piste.

Toisella jaksolla peli aaltoili tasaisena ja tarkkana päästä päähän. Ottelu eteni lopulta kahden vuoden takaisen EM-ottelun tavoin jatkoajalle. Tällä kertaa Susijengi Jamar Wilsonin ja Lauri Markkasen johdolla käänsivät kuitenkin Suomelle huikean 86-84 voiton.

Petteri Koponen oli tietenkin tärkeä lenkki Susijengissä, mutta onko Koponen miten kovassa kunnossa? Tuukka Kotti muodosti hyvän parin kun joukkueen nuorin pelaaja Lauri Markkanen asteli EM-kisojen parketille Eurobasket 2017 -tunauksessa.

Lähde: Sportti TV