Toista kauttaan Saksan Bundesliigassa Herner TC:ssä pelanneen Sofia Pelanderin kauteen lukeutui sekä hyviä että huonoja hetkiä. Kauden ehdottomana kohokohtana oli Saksan cupin voitto.

HTC sijoittui runkosarjassa neljänneksi ja kohtasi puolivälierissä Panthers Osnabrückin. HTC:n pudotuspelitaival kuitenkin päättyi heti alkuunsa, kun joukkue hävisi suoraan kahdessa pelissä.

– Tiukka vääntö jo lähtökohtaisesti, ja harmittaa että hävittiin, sillä mielestäni meillä oli kaikki edellytykset voittaa. Voitimme heidät kolme kertaa kauden aikana, mutta samaan aikaan he pelaavat tosi hyvällä energialla ja heillä on hyvä sekä selkeä roolitus. Sellaista koripallo – ja urheilu ylipäänsä – joskus on. Ei voi olla kuin yksi voittaja ja välillä harmittaa, Pelander miettii Koripalloliiton sivuilla.

Vaikka kausi päättyi pettymykseen, niin kauteen mahtui myös positiivista, sillä Herne pääsi juhlimaan keväällä Saksan cupin voittoa.

– Totta kai harmittaa, kun putosimme sarjasta pois jo puolivälierissä ja hävisimme suoraan 0-2. Se oli siltä osin ehdottomasti pettymys. Samaan aikaan voi olla tyytyväinen, että voitimme cupin. Voitimme sen niin pienellä rotaatiolla ja se oli hieno saavutus. Mielestäni kaikkien pitää olla tosi ylpeitä siitä.

Koko haastattelu löytyy täältä.

Lähde: Basket.fi