Sofia Pelander ja Norrköping kulkevat vahvassa myötätuulessa tällä hetkellä, kun Norrköping kaatoi Ruotsin liigassa tappioitta olleen Luleån vieraskentällä ja kasvatti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi. Espanjan liigassa Anniina Äijäsen Sedis Basquet juhli niin ikään kovaa päänahkaa.

Edellisviikonloppuna Norrköping pystyi kaatamaan sarjakolmosen Alvikin vieraissa ja onnistui vielä pykälän isommassa yllätyksessä peittoamalla Luleån vieraskentällä 88-80 (41-31). Norrköping ei lähtenyt vieraskentällä kumartelemaan kotijoukkuetta, vaan vei ensimmäisen neljänneksen komeasti 32-13 pedaten voittoasemiaan. Pelander oli jälleen tehokkaana 18 pisteellä, kahdella levypallolla ja kolmella syötöllä. Norrköping nousi samalla sarjassa neljänneksi.

Janne Hännisen valmentama Uppsala taipui kotikentällään niukasti Visbylle 73-76 (39-41). Uppsala on sarjassa toiseksi viimeisenä.

Anniina Äijänen pääsi Espanjan liigassa juhlimaan sarjakolmosen kaatoa, kun Sedis Basquet murjoi Bizkaian 82-62 (41-34). Äijäsen tilastoihin kertyi 2,5 minuutissa kaksi levypalloa. Sedis Basquet on neljäntenä.

Anissa Pounds oli Maristas Corunan paras pisteiden tekijä 13 pinnalla, mutta siitä huolimatta Maristas hävisi vieraskentällä AD Cortegadalle 57-68 (24-35). Poundsin tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa, neljä syöttöä ja kolme riistoa. Maristas Coruna on Espanjan Liga Femenina 2:ssa toiseksi viimeisenä 13.

Saksan Bundesliigassa Anni Mäkitalon ja Heta Äijäsen Donau-Ries taipui Freiburgin vieraana 56-65 (29-30). Ottelussa lähes 35 minuuttia urakoinut Mäkitalo heitti yhdeksän pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kaksi syöttöä ja riisti kertaalleen. Äijänen kasasi kuusi pistettä, kuusi levypalloa ja yhden riiston. Donau-Ries on seitsemäntenä.

Helmi Tulosen
Saarlouis ei pystynyt pistämään kampoihin hallitsevalle mestarille Kelternille, vaan taipui kotonaan 63-93 (27-48). Tulonen teki tilastoikseen kolme pistettä, neljä levypalloa ja riisto. Saarlouis pitää Bundesliigassa perää.

Puolan liigassa Annika Holopaisen Politechnika Gdansk piti kärkijoukkueisiin lukeutuvaa Wroclawia tiukoilla, mutta joutui lopulta taipumaan niukasti 64-66 (41-37). Gdanskin kohtaloksi koitui viimeinen neljännes, jonka Wroclaw vei nimiinsä 21-10. Holopaisen tilastoihin merkittiin neljä pistettä ja kaksi levypalloa. Gdansk on sarjassa 11.

Islannin liigassa Vilma Kesäsen KR taipui vieraskentällä Valurille 70-82 (39-38). Kesäsen tilastosarakkeisiin merkittiin 10 pistettä ja kaksi syöttöä. KR putosi sarjassa toiseksi.

Lähde: Basket.fi