Sofia Pelander pettyi kauteensa Ruotsissa

© Kuva: Getty Images

Kokenut Sofia Pelander, 27, pelasi Ruotsissa jo viidennen kautensa.

Pelander oli edustanut neljä aiempaa kautta Norrköping Dolphinsia, mutta vaihtoi täksi kaudeksi hallitsevan mestari A3 Basket Uumajan riveihin. A3:n kausi oli pienoista aaltoliikettä, sillä kausi alkoi hyvin, mutta tammikuuhun osui kolmen ottelun tappioputki. Talven taittuessa A3 alkoi päästä taas vauhtiin.

– Harmittaa, että kausi loppui kesken. Olimme runkosarjassa viidensiä ja olimme vaihtaneet hieman pelaajia ja meillä oli hyvä meininki. Olisimme olleet huippukunnossa pudotuspeleissä ja palaset olivat juuri loksahtaneet kohdilleen. Meillä oli paperilla tosi kova joukkue ja olen varma, että olisimme taistelleet mestaruudesta, Pelander miettii Koripalloliiton verkkosivuilla.

Pelanderin mukaan joukkue ei hioutunut yhteen kauden alussa ja sopivat palaset löytyivät vasta kauden edetessä.

– Meillä oli pelityylissä tiettyjä ongelmia emmekä löytäneet pelaajien vahvuuksia. Pari pelaajavaihtoa auttoi löytämään vahvuudet paremmin ja lisäksi pelityylimme muuttui selkeämmäksi.

Omaan kauteensa Pelander suhtautuu kriittisesti. Tilastojen valossa kausi oli hänen heikoin Ruotsissa. Hän keräsi pisteitä 6,7 keskiarvolla ja levypalloja jäi kouriin 5,6 ottelua kohden.

– Oma kausi meni aika lailla penkin alle. Heti harjoituskaudella mursin käteni ja olin pari kuukautta sivussa. Meille tuli uusi pelaaja mukaan ja isojen rotaatioon tuli yksi pelaaja lisää, joka vaikutti myös peliaikaani. En päässyt missään vaiheessa omalle tasolleni ja siinä mielessä olen pettynyt kauteeni.

Lähde: Basket.fi


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.