Vuodesta 2015 Susijengin kapteeninnauhaa kantanut laitahyökkääjä Shawn Huff, 32, jatkaa Saksan Bundesliigaa pelaavassa Frankfurt Skylinersissä yksivuotisella sopimuksella.

198-senttinen helsinkiläisen ToPon kasvatti solmi sopimuksen Skylinersin kanssa loppiaisena ja seura lunasti sopimukseen sisältyneen yksivuotisen jatko-option heti runkosarjan päätyttyä.

Huff aloitti pelikauden Ranskan Pro A:n nousijajoukkue Le Portelin paidassa ja ehti pelata joukkueessaan 11 ottelua 2,5 pisteen ja 1,3 levypallon keskiarvoilla ennen kuin sopimus irtisanottiin yhteisymmärryksessä pelaajan ja seuran kanssa.

Heti vuodenvaihteen jälkeen suomalais-kanadalaisen Gordon Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners kiinnitti Huffin joukkueeseensa loppukauden kattavalla sopimuksella. Huff kuului vuoden 2017 pelaamassaan kolmessatoista Bundesliigan ottelussa joukkueensa parhaimmistoon 10,7 pisteen ja 3,1 levypallon ottelukeskiarvoillaan. Koripallon Mestarien Liigassa Huffin keskiarvot olivat 5,6 pistettä ja 4,8 levypalloa ottelua kohden.

– Saimme joukkueen kasaan vasta kauden puolessavälissä, joten kevät meni pitkälti muiden joukkueiden etumatkan umpeen kuromiseen. Tähtäimessä oli pudotuspelipaikka, mutta tuli pari liian monta tiukkaa tappiota, mitkä olisi pitänyt osata kääntää voitoksi, arvioi Huff joukkueensa kevätkautta 2017 Koripalloliiton sivuilla.

– Itselläni oli mukava pelata, kun minulla oli selkeä rooli ja pelisysteemi. Näistä olosuhteista on hyvä jatkaa seuraavaan kauteen.

Bundesliiga on Huffille tuttu sarja, sillä hän edusti MHP Riesen Ludwigsburgia kolmen kauden ajan, 2013-16. Skylinersin lunastama yksivuotinen jatko-optio pitää Huffin Frankfurtissa kevääseen 2018.

Lähde: Basket.fi