Shawn Hopkins ja Aapeli Alanen tehoilivat tupla-tuplat omissa otteluissaan. Espanjassa Elias Valtosen edustaman Manresan voittokulku sai jatkoa ja kovilla pisteille ylsivät myös Murphyn veljekset sekä Edon Maxhuni.

Shawn Hopkins sinetöi komean voiton Stjarnanille iskemällä viimeiset naulat kärkijoukkue Keflavikin arkkuun 98-95 (88-88, 39-50) jatkoaikavoitossa. Hopkins oli muutenkin isossa roolissa 17 pisteen ja 10 levypallon tupla-tuplallaan. Lisäksi hän sai tilastoihinsa syötön.

Espanjan liigassa Valtosen Manresan huippuvire sai jatkoa, kun joukkue nousi 16 pisteen takaa-ajoasemasta 82-79 (36-47)-voittoon Andorran vieraana. Valtonen oli jälleen joukkueensa tukipylväitä 10 pisteen, levypallon, syötön ja riiston tilastoilla. Manresa nousi sarjassa jo toiseksi.

Itävallan liigassa Aapeli Alasen 24 pisteen ja 12 levypallon tupla-tupla eivät riittäneet siivittämään St. Pölteniä voittoon, kun joukkue koki kolmannen peräkkäisen tappionsa hävitessään Klosterneuburg Dukesille 73-80 (43-40). Alanen sai tilastoihinsa myös neljä syöttöä ja riiston.

Aleksi Koskisen johdatti Swans Gmundenin viidenteen peräkkäiseen voittoon Anton Mirolybovin ollessa vielä sairauslomalla, kun Swans voitti Kapfenberg Bullsin 76-66 (34-27). Swans on sarjassa toisena ja Alasen St. Pölten neljäntenä.

Alexander Madsen oli edelleen sivussa VEF Riian kokoonpanosta, kun Latvian mestarin tie Mestarien liigassa tuli päätökseen 79-83 (37-44)-tappiolla ranskalaiselle Dijonille.

Lassi Tuovi nousi Strasbourgin päävalmentajaksi korvatessaan Vincent Collet’n ja nyt hän kohtasi entisen ”oppi-isänsä” ensimmäistä kertaa päävalmentajan roolissa, kun Strasbourg vieraili Boulogne-Levallois Metropolitansin kotisalissa. Collet’n valmentama sarjakärki oli niukasti Strasbourgia vahvempi voittaen 85-80 (44-39). Strasbourgin kokoonpanossa nähtiin myös Luukas Vaara, mutta hän ei saanut peliaikaa ottelussa. Strasbourg jatkaa sarjassa kolmantena.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables hävisi kärkijoukkue Angersin vieraana 74-86. Dolenc kunnostautui levypalloissa kahmien niitä käsiinsä yhdeksän ja muuten tilastoiin kirjailtiin kolme pistettä, kaksi syöttöä ja levypallo. Les Sables on kahdeksantena.

Murphyn veljekset olivat vauhdissa Japanin B2-liigassa, kun molemmat merkkauttivat 18 pistettä Fukushima Firebondsin voittaesa Koshigaya Alphasin 104-63 (51-25). Alex sai tililleen myös seitsemän levypalloa ja syötön, kun taas Erikille merkittiin viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riisto.

Edon Maxhuni lähenteli tupla-tuplaa 15 syötöllä ja seitsemällä syötöllä, mutta Feyenoord nappasi kotikentällään 82-72 (44-40)-voiton. Maxhuni sai tilastoihinsa myös kaksi riistoa. Tappiosta huolimatta Heroes johtaa Hollannin lohkoa.

Lähde: Basket.fi