Sasu Salinin vauhti vain kiihtyy kohti marraskuun MM-karsintaikkunaa, kun hän paukutti 22 pistettä Barcelonaa vastaan. Remu Raitanen ja Alexander Madsen jatkoivat hyvää virettään ja Japanissa Murphyn veljekset näyttivät parastaan.

Salinin pisteet auttoivat Teneriffaa haastamaan Barcelonaa, mutta saarelaiset joutuivat lopulta tunnustamaan Barcelonan paremmakseen 67-65 (27-25). Salin heitti kolmen pisteen heittonsa 6/10 ja nappasi ohimennen kolme levypalloa ja riiston. Tappio oli Teneriffalle kauden ensimmäinen Espanjan liigassa.

Elias Valtosen Manresa taipui Murcian vieraana 83-96 (46-47). Valtosen ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypallo.

LEB Orossa Remu Raitanen oli Albaceten parhaimmistoa 15 pisteen, seitsemän levypallon ja torjunnan tilastorivillä, mutta Gipuzkoa otti selvän 91-65 (42-32)-voiton.

Alexander Madsen oli isossa roolissa Kreikan liigassa, kun AEK haki 84-80 (40-37)-vierasvoiton viikolla Mestarien liigassa Teneriffan kaataneesta Peristeristä. Madsen heitti 12 pistettä ja nappasi kolme vastustajan ohiheittoa näppeihinsä. Tilastoihin mahtui myös syöttö ja kaksi riistoa.

Italian liigassa Mikael Jantusen edustama Treviso ei pystynyt haastamaan Virtus Bolognan tähtisikermää, vaan joutui taipumaan numeroin 71-97 (31-44). Jantusen tilastot karttuivat kuudella pisteellä, kahdella levypallolla, neljällä syötöllä ja torjunnalla.

Saksan Bundesliigassa Edon Maxhuni ei kyennyt taikomaan Merlins Crailsheimia voittoon Bayreuthin ollessa vahvempi 99-77 (54-34). Maxhunille kertyi kahdeksan pistettä, levypallo ja riisto.

Max Besselink jäi vajaassa viidessä minuutissa ilman tilastomerkintöjä, kun Göttingen taipui kotonaan Rostock Seawolvesille 92-95 (46-49).

Tuomas Iisalon valmentama Bonn jatkaa puhtaalla pelillä neljän kierroksen jälkeen. Tällä kertaa Bonn taivutti Löwen Braunschweigin vieraskentällä 79-72 (40-37).

Iisalo sai myös yhden huomionosoituksen lisää, kun hänet valittiin Bonnin paikallislehti General-Anzeigerin äänestyksessä Bonnin vuoden valmentajaksi. Viime kauden päätteeksi hänet palkittiin myös Bundesliigan vuoden parhaana valmentajana. Vuoden joukkueen äänestyksessä Bonn sijoittui toiseksi heti Saksan baseball-mestaruuden voittaneen Bonn Capitalsin jälkeen.

Joonas Iisalon valmentama Academics Heidelberg pisti Euroliiga-joukkue ALBA Berliinin tiukoille, mutta joutui taipumaan 70-78 (30-33).

Saksan ProA:ssa Luukas Vaara jäi ilman tehomerkintöjä Phoenix Hagenin voittaessa Paderbornin 98-82 (49-37). Hagenilla on kolme voittoa ja tappio.

Aatu Kivimäki oli Tigers Tübingenin johtotähti, kun Daniel Janssonin luotsaama miehistö jatkoi tappioitta voitettuaan Nürnberg Falconsin 85-67 (40-29). Kivimäki heitti komeasti 17 pistettä ja ripotteli sarakkeisiinsa vielä viisi levypalloa, viisi syöttöä, riiston ja torjunnan.

Romanian liigassa Craiova joutui taipumaan Pitestille 71-79 (37-53). Shawn Hopkins kasasi rivilleen kahdeksan pistettä, kaksi levypalloa, kaksi syöttöä, riiston ja torjunnan. Topias Palmi heitti neljä pistettä, nappasi viisi levypalloa ja kaksi riistoa.

Japanin B1-liigassa Alex Murphyn Hokkaido joutui tunnustamaan Nagoya Diamond Dolphinsin kahdesti paremmakseen viikonlopun aikana. Nagoya vei ensimmäisen kohtaamisen kotikentällään 107-83 (44-37) Murphyn ollessa joukkueensa parhaimmistoa 15 pisteen ja viiden levypallon tilastoilla.

Toisessa Murphyn 11 pisteen, viiden levypallon, syötön ja torjunnan tilastot eivät riittäneet, kun Nagoya otti selvän 112-77 (55-34)-voiton.

Sarjaporrasta alempana Erik Murphyn Fukushima Firebonds tasasi voitot Rising Zephyr Fukuokan kanssa viikonloppuna. Ensimmäisessä pelissä Firebonds taipui 71-92 (28-36). Murphy sai kasaan 14 pistettä, kuusi levypalloa, syötön ja kaksi riistoa.

Toiseen peliin Firebonds teki kovan ryhtiliikkeen ja vei ottelun nimiinsä 100-82 (40-37). Murphy oli pitelemätön 25 pisteellä, kahdeksalla levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla.

Ranskassa Lassi Tuovi joutui taipumaan entiselle seuralleen, kun Gravelines-Dunkerque otti kotikentällään selvän 85-69 (44-37)-voiton. Strasbourgilla on kuudesta pelistä yksi voitto.

Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama Swans Gmunden jatkaa puhtaalla pelillä Itävallan liigassa kaadettuaan Kapfenberg Bullsin 84-70 (45-38).

Fiifi Aidoo oli vauhdissa Norjassa, kun Fyllingen voitti Nidaros Jersin selvästi 107-48 (56-32). Aidoo täytteli tilastojaan 17 pisteellä, neljällä levypallolla, yhdeksällä syötöllä ja kahdella torjunnalla.

Lähde: Basket.fi