Espanjassa nähtiin suomalaiskohtaaminen, kun Sasu Salin matkasi Teneriffasta Alexander Madsenin vieraaksi Andorraan. Remu Raitasen Caceres otti myös tärkeän voiton Espanjassa.

Sasu Salin sai kehumisoikeudet Alexander Madsenista, kun Teneriffa jatkaa taistelua pudotuspelipaikasta hakemalla Andorrasta 79-66 (40-27)-voiton. Salin tilastoi levypallon ja riiston ja Madsen täytteli omiaan syötöllä ja torjunnalla. Teneriffalla on tiukka ote pudotuspelipaikasta ollen kahdeksantena ja Andorra taistelee sarjapaikastaan ollen 14.

Elias Valtonen oli jälleen vahvalla pelipäällä 11 pisteellä, kolmella levypallolla, syötöllä ja riistolla, mutta Granada hävisi Baskonian vieraana 88-104 (44-52). Granada on Andorran perässä 15.

ACB-liigaan nousua havitteleva Estudiantes koki kolauksen hävitessään Alicanten vieraana 65-75 (27-29). Alex Murphy heitti neljä pistettä ja otti yhden levypallon sekä torjui kertaalleen. Estudiantes on neljän joukkueen rintamassa sijoilla 2-5.

Caceres katkaisi kahdeksan ottelun tappioputkensa kaataessaan Menorcan kotonaan 63-56 (29-30) Remu Raitasen kasatessa rivilleen kaksi pistettä, neljä levypalloa ja riiston. Voitosta huolimatta Caceres jatkaa sarjassa toiseksi viimeisenä.

Saksan Bundesliigassa Aatu Kivimäen viisi pistettä ja viisi syöttö sekä levypallo eivät auttaneet, kun berliiniläinen ALBA nappasi kotonaan pisteet 112-69 (56-34)-voitolla. Daniel Janssonin piiskaama Tigers Tübingen on sarjassa 16. juuri putoamisrajan yläpuolella.

Jussi Laakson ja Daniel Herbertin valmentama Merlins Crailsheim jatkaa sarjan hännillä hävittyään Mitteldeutscherin vieraana 93-98 (41-60).

Pari sarjaporrasta alempana ProB:ssä Valtteri Mervola oli auttamassa Ehingen Urspringia elintärkeään 94-90 (52-45)-voittoon Coburgista. Mervola oi joukkueensa johtohahmoja 14 pisteen, kahden levypallon ja neljän syötön tilastoilla. Samalla Ehingen repäisi kahden voiton raon putoamisviivaan.

Miikka Sopasen valmentama Herford koki harmittavan 70-72 (39-31)-tappion Rist Wedelille. Herford on pohjoislohkossa putoamisrajan eteläpuolella.

Ilari Seppälä oli joukkueensa toiseksi paras pistemies 10 pisteen saldolla, mutta Saint-Chamond hävisi Poitiersin vieraana 77-108 (31-59). Seppälä ruokki joukkuekavereitaan kolmasti ja riisti kahdesti. Saint-Chamond on Ranskan ProB:ssä 11 näköetäisyydellä pudotuspelipaikasta.

Severi Kaukiaisen Kalev/Cramo kävi hakemassa kovan voiton, kun VEF Riika kaatui 82-76 (54-40). Kaukiainen kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, levypallolla ja syötöllä. Kalev/Cramo johtaa Viron ja Latvian yhteisliigaa.

Sloveniassa Domzale jatkoi väkevästi kaataessaan Polzelan 83-77 (52-42). Perttu Blomgren oli Domzalen parhaimmistoa kolmen levypallon ja yhden syötön rivillä. Domzale jakaa sarjan kärkipaikkaa.

Liettuan liigassa Mazeikiai nousi toisen puoliajan vahvalla esityksellä 94-91 (33-50)-voittoon Siuliaista. Daniel Dolencin tilastoriville kertyi kolme pistettä ja riisto. Mazeikiai vahvasti asemiaan ollen nyt kuudentena.

Tychy oli tyly isäntä Mikael Laihosen Radomille joukkueiden ottaessa mittaa toisistaan Puolan ykkösdivarin kamppailussa. Radom menetti otteen toisella puoliajalla ja taipui 70-94 (38-39). Laihonen oli joukkueensa paras pistemies 15 pisteen saldolla ja koristeli tilastojaan myös kahdella levypallolla ja riistolla. Samalla Tychy kiilasi Radomin ohi kahdeksanneksi.

Al Khorin tappiollinen saldo Qatarin cupissa sai jatkoa sen hävitessä Wakharille 73-77 (35-31), vaikka Mubashar Ali hurjasteli 19 pisteen ja 15 levypallon tupla-tuplan täyttäen riviään myös kolmella syötöllä.

Lassi Tuovin apuvalmentama Virtus Bologna oli loppuviikosta kahdesti taas tositoimissa, kun joukkue pelasi sekä Euroliigaa että kotimaan sarjaa. Euroliigassa Bologna sai kotikentälleen Real Madridin, mutta espanjalaisjätit olivat askeleen edellä 89-74 (44-31)-voitolla. Tasaisessa sarjassa Bologna putosi seitsemänneksi.

Italian liigan puolella puolestaan Bologna hävisi Pesaron vieraana jatkoajan jälkeen 86-87 (36-33, 72-72). Bologna pitää sarjassa kolmatta sijaa.

Itävallan liigassa Anton Mirolybovin ja Samuli Niemisen luotsaama Swans Gmunden palasi jälleen voittojen tielle kaatamalla Traiskirchen Lionsin 92-78 (46-43). Swans jatkaa ylemmässä loppusarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi