Sasu Salin teki Mestarien liigan historiaa, kun hänestä tuli kaikkien aikojen eniten onnistuneita kolmen pisteen heittoja kilpailussa heittänyt pelaaja. Samalla hän johdatti Teneriffan Final Four -lopputurnaukseen. Final Fouriin hän saa seuraa myös Elias Valtosesta.

Salin tarvitsi ennen ottelua kaksi onnistunutta heittoa bonusviivan takaa ohittaakseen Vojtech Hrubanin ennätyksen 136. Salin ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä ja heitti yhteensä neljä kolkkia sukkaan Teneriffan voittaessa jännittävien vaiheiden jälkeen Bursan 74-73 (43-30).

Teneriffa näytti jo pyyhältävän selvään voittoon ja helppoon Final Four -paikkaan, mutta Bursa nousi päätösneljänneksellä taistelemaan tosissaan voitosta. Se johtikin ottelua vielä sekunti ennen peliä, mutta ensimmäisen ottelun tapaan Marcelinho Huertas nousi viime hetkillä ratkaisijaksi.

Salin tilastoi ottelussa 12 pistettä, levypallon, kolme syöttöä ja riiston. Hänen hinasi onnistuneiden kolmen pisteen heittojen määrän nyt lukemaan 139. Samalla hän rikkoi yhden kauden kolmen pisteen heittojen ennätyksen. Hän on upottanut tällä kaudella peräti 59 kolkkia. Entistä vaikuttavamman Salinin numeroista tekee se, että hän on heittänyt kolmen pisteen heittonsa tällä kaudella todella kovalla 46,5 prosentin tarkkuudella.

Final Fourissa nähdään myös Elias Valtosen Manresa, joka voitti niin ikään viimeisen sekunnin korilla Malagan 91-89 (50-42). Valtoselle kirjattiin kolme pistettä, neljä levypalloa ja riisto.

Lassi Tuovin Strasbourgin kausi Mestarien liigassa tuli sen sijaan kirvelevään päätökseen. Strasbourg oli jäänyt Hapoel Holonin jalkoihin ensimmäisessä osaottelussa, mutta taisteli toisessa voitosta viimeiselle sekunnille saakka. Voittoyritys meni kuitenkin ohi ja Hapoel Halon eteni Final Fouriin Teneriffan vastustajaksi 81-80 (35-49).

Islannin liigassa Shawn Hopkinsin ja Carl Lindbomin kaudet tulivat päätökseen.

Hopkinsin Stjarnan hävisi Valurille kolmannen kerran, kun kotijoukkue oli vahvempi 95-85 (45-38). Hopkins heitti 15 pistettä ja otti kuusi levypalloa. Stjarnanin kausi päättyi suoraan 0-3.

Suorilta putosi myös Lindbomin KR, joka ei löytänyt lääkkeitä runkosarjan voittaja Njardvikin kukistamiseksi. Kolmas ja ratkaisevaksi jäänyt ottelu päättyi KR:n 63-91 (36-45)-tappioon. Lindbom oli joukkueensa parhaimmistoa 13 pisteen, kahdeksan levypallon ja syötön tilastoilla.

Ranskan NM1:ssä Daniel Dolenc koki myös kirvelevän tappion Les Sablesin hävitessä kotonaan Andrezieuxille 78-79 (41-41). Dolencille merkittiin kolme pistettä, kuusi levypalloa ja syöttö.

Romanian liigassa Ilari Seppälä pääsi nautiskelemaan Pitestin 80-57 (37-28)-voittoa Ploiestista. Seppälä kantoi kortensa kekoon seitsemällä pisteellä, neljällä levypallolla, neljällä syötöllä sekä kahdella riistolla. Pitesti on kolmantena.

Lähde: Basket.fi