Suomalaisia oli vielä Euroopan korisparketeilla tulessa ennen vuodenvaihdetta. Sasu Salinin Teneriffa pääsee hyvistä asemista ensi vuoteen, Carl Lindbom teki alkukauden piste-ennätyksensä ja Tuomas Iisalon päävalmentama Merlins Crailsheimin hurja alkukausi sai jatkoa Saksassa.

Teneriffa päätti vuotensa tyylikkäästi voittamalla Estudiantesin 90-64 (39-29). Salin pussitti kahdeksan pistettä, otti levypallon, antoi kolme syöttöä ja riisti kerran. Emir Sulejmanovicin tilastoihin merkittiin kolme pistettä ja kolme levypalloa. Teneriffa on sarjassa toisena 14 voiton ja kahden tappion saldolla.

Carl Lindbom ylsi kauden piste-ennätykseensä vuoden viimeisessä pelissä kurittaessaan entistä seuraansa 16 pisteen edestä. Stal Ostrow Wielkopolski voitti Radomin vieraskentällä 83-73 (40-33). Lindbom sai tilastoihinsa myös viisi levypalloa, syötön ja riiston. Stal Ostrow Wielkopolski on sarjassa neljäntenä.

Saksan Bundesliigassa Tuomas Iisalon kipparoiman suomalaisvalmentajien ryhmän Merlins Crailsheim otti kuudennen peräkkäisen voittonsa, ja lähtee ensi vuoteen sarjan jaetulta kärkipaikalta. Merlins päätti vuotensa kovaan 86-84 (41-33)-voittoon Ulmista.

Merlins on voittanut kymmenestä ensimmäisestä pelistään yhdeksän ja jakaa tasapistein sarjan kärkipaikan Ludwigsburgin kanssa.

Daniel Janssonin ja Hussain Dassoukin valmentama Tigers Tübingen hävisi Saksan ProA:n ottelussa Jenalle 71-93 (37-39). Elias Valtonen sai tilastorivilleen kuusi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä. Tigersin alkukauden saldo on kaksi voittoa ja kuusi tappiota.

Itävallan liigassa vahvasti suomalaisvetoinen Swans Gmunden taipui Oberwart Gunnersille 65-87 (32-45). Daniel Dolenc tilastoi ottelussa neljä pistettä, levypallon, syötön ja riiston. Anton Mirolybovin ja Aleksi Koskisen valmentama joukkue on tasaisessa sarjassa jaetulla toisella sijalla kolmen muun joukkueen kanssa.

Lähde: Basket.fi