Teneriffan riveihin täksi kaudeksi siirtynyt Susijengin Sasu Salin sai joukkuekavereineen mukavan lahjan seuralta. Joukkue sai nimittäin neljä vapaapäivää joulun pyhiksi.

Akkuja ladataan nyt, sillä vuoden vaihteen jälkeen Teneriffalla pitää kiirettä, kun Espanjassa pyörähtää käyntiin cup-kilpailut ja helmikuussa Susijengi aloittaa EM-karsinnat kotiottelulla Serbiaa vastaan.

– Joulu on aina ollut minulle tärkeä perhejuhla. Perheeni saapui tänne ja on tärkeää, että saan viettää aikaa heidän kanssaan. Nyt ei tarvitse miettiä korista muutamaan päivään ja saa vähän porsastella ruuankin kanssa – kotisuomesta on tulossa oikea kunnon kinkku, Salin fiilistelee basket.fi-sivustolla.

Edelliset joulut Salin on viettänyt ulkomailla. Suomessa Salin pääsi viettämään joulua edellisen kerran 2010-luvun alkupuolella pelatessaan Olimpija Ljubljanassa.

– Silloin Teemu (Rannikko) oli joukkueen kapteeni ja hän ajoi asiaa kapteenin roolissaan. Muistan, kun hävisimme Splitissä viimeisen pelin ennen joulutaukoa ja valmentaja sanoi peliin jälkeen, että jos hän olisi yhtään julmempi, ette pojat lähtisi Suomeen, Salin muistelee.

Vaikka Salinille joulu on juhla, jossa tärkeintä on yhdessäolo, kuuluvat lahjat myös jouluun. Myöhemmällä iällä tosin enemmän lahjan antajan roolissa.

Salinin ja Carl Lindbomin Pirkka-yhteistyönä toteutettu Suden jäljillä -treeniohjelma lahjoitti jokaisesta tilauksestaan PostNordin ja Koripalloliiton We Deliver -rahastoon, jonka kautta tuetaan vähävaraisten perheiden lasten ja nuorten koripalloharrastamista. Susijengin ilopillerikaksikko päätti laittaa lisää omasta pussistaan.

– Koettiin Callen kanssa, että jos meillä on mahdollista auttaa, niin tietenkin autamme. Se on varmasti paras ja tärkein lahja, mitä voimme antaa.

– On hienoa, että meillä on Callen kanssa samanlaiset arvot ja ajattelemme elämästä samalla tavalla. Rahaston kautta pystymme pitämään nuoria pelaajia rakkaan lajin parissa ja on hienoa, että avullamme jotkut saavat mahdollisuuden jatkaa harrastustaan.