Espanjan liigassa Sasu Salinilla ja Teneriffa oli edessään iso viikonloppu, kun joukkue taisteli paikasta Copa del Rey’hin, johon pääsevät mukaan runkosarjan ensimmäisen kierroksen kahdeksan parasta joukkuetta.

Copa-jahti alkoi hyvin perjantaina, kun Teneriffa haki Burgosista 81-73 (39-31)-voiton Salinin venyttäessä korisukkaa 15 pisteen edestä ja tilastoihin kertyi myös kaksi levypalloa, syöttö ja kaksi riistoa.

Sunnuntaina Teneriffa sai vastaansa Valencian jo neljännessä pelissään viikon sisään. Valencia haki pisteet 78-80 (38-44)-voitolla, mutta tappiosta huolimatta Teneriffa selvitti tiensä Copaan, sillä se sai hävitä ottelu enintään kahdeksalla pisteellä. Salin merkkautti 11 pistettä, viisi levypalloa, kolme syöttöä ja riiston.

Elias Valtosen edustama Manresa jatkoi hurjaa liitoaan tilastoimalla viidennen peräkkäisen voittonsa ja samalla seitsemännen voittonsa kahdeksaan edellispeliin kaataessaan Burgosin 93-68 (49-32). Valtonen jäi pisteittä, mutta kirjautti joukkueensa toiseksi suurimmat minuutit (24) ja kolme levypalloa, syötön ja riiston. Manresa on kolmantena.

Carl Lindbom teki ensiesiintymisensä Islannin liigassa, kun KR voitti kotonaan Grindavikin 83-81 (37-46). Lindbom kasasi debyytissään 36,5 minuutissa seitsemän pistettä, neljä levypalloa ja kolme syöttöä.

Shawn Hopkinsin Stjarnan sen sijaan taipui Thorin vieraana 75-88 (50-50). Hopkinsille merkittiin kuusi pistettä ja kaksi levypalloa. Stjarnan on sarjassa kuudentena ja KR yhdeksäntenä.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin luotsaama Strasbourg hävisi kotonaan Le Portelille niukasti 79-82 (46-40). Strasbourg on kuudentena.

NM1:ssä Daniel Dolencin Les Sables otti tärkeän voiton kaataessaan Cergy Pontoisen 73-65. Virhevaikeuksista kärsineelle Dolencin ainoaksi tilastomerkinnäksi jäi yksi levypalloa. Voitolla Les Sables kiilasi sarjassa viidenneksi.

Romanian liigassa Ilari Seppälä puhkoi seitsemällä syötöllään Focsanin puolustuksen Pitestin voittaessa selvästi 89-58 (46-30). Syöttöjensä lisäksi Seppälä auttoi joukkuettaan yhdeksän pisteen ja riiston muodossa. Pitesti on sarjassa kakkosena.

Saksan Bundesliigassa Tuomas ja Joonas Iisalon luotsaama Bonn otti selvän 89-65 (38-34)-voiton Oldenburgista ja jatkaa sarjassa toisena.

Hollannissa Edon Maxhunin Heroes Den Bosch voitti kärkiottelussa Donar Groningenin vahvalla toisen puoliajan esityksellä 100-87 (49-48). Maxhuni taiteli tilastoikseen 11 pistettä, kaksi levypalloa, kahdeksan syöttöä ja riiston.

Belgiassa Mikael Jantusen Oostende jatkaa puhtaalla pelillä Oostenden voitettua kärkipelissä Giants Antwerpenin 111-91 (57-42). Jantunen lähenteli tupla-tuplaa 14 pisteen, kahdeksan levypallon ja kahden syötön tilastoilla.

Topias Palmi pääsi juhlimaan Hubo Limburgin viikon toista voittoa sen kaataessa Liegen 86-83 (52-47). Voitto oli samalla Limburgille neljäs viiteen edellispeliin ja kauden kuudes. Palmille merkittiin kaksi levypalloa.

Lähde: Basket.fi