Mestarien liiga pyörähti käyntiin alkuviikolla. Sasu Salin oli pitelemätön heittäessään upeat 33 pistettä Teneriffan voitossa. Elias Valtonen ja Mikael Jantunen tekivät debyyttinsä Mestarien liigassa ja Lassi Tuovi pääsi juhlimaan niukkaa voittoa.

Salin oli tulikuumana upottaen 13 kolmeen pisteen yrityksestään pussin pohjalle peräti kahdeksan, kun Teneriffa avasi Mestarien liigan lohkovaiheen 73-70 (32-43)-voitolla ukrainalaisesta Prometeystä. Kovaa heittopäivää täydensi vielä kaikkien kolmen kahden pisteen yrityksen uppoaminen ja vapaaheitotkin menivät 3/4. Salin lähenteli jopa tupla-tuplaa kahmiessaan kahdeksan levypalloa ja tilastot täydentyivät vielä kahdella syötöllä. Salinin teholuku 36 oli selkeästi joukkueen paras.

Teneriffa oli pinteessä vielä ensimmäisen puoliajan, mutta iski kolmannella neljänneksellä puolustuksellaan Promoteyn lukkoon vieden sen 26-4. Viimeisellä neljänneksellä kotijoukkue nousi vielä johtoon, mutta Aaron Doornekampin kolmen pisteen heitto viime sekunneilla sinetöi Teneriffalle voiton. Emir Sulejmanovic tilastoi ottelussa kaksi pistettä, seitsemän levypalloa, kolme syöttöä ja torjunnan.

Mikael Jantunen teki debyyttinsä Mestarien liigassa, kun Oostende kohtasi turkkilaisen Tofasin vieraissa. Kotijoukkue oli ottelussa vahvempi lukemin 92-83 (49-38) Jantusen merkkauttaessa neljä pistettä, kaksi levypalloa ja yhden syötön.

Oostenden kanssa samassa lohkossa pelaava Lassi Tuovin valmentama SIG Strasbourg kohtasi tallinnalaisen BC Kalev/Cramon voittaen jännittävien vaiheiden jälkeen 75-73 (41-36). Ottelu ratkesi dramaattisesti, kun Matt Mitchell donkkasi pallon sisään reilu sekunti ennen loppua. Kalev sai vielä yhden yrityksen, jonka Silas Melson upotti sisään hieman puolen kentän jälkeen, mutta heitto lähti summerin jälkeen ja näin Strasbourg pääsi juhlimaan voittoa. Luukas Vaara oli Strasbourgin kokoonpanossa, mutta ei käynyt kentällä.

Elias Valtonen pääsi niin ikään juhlimaan voittoa, kun Manresa kaatoi Stal Ostrow Wielkopolskin 81-76 (35-46). Valtoselle kertyi 17 minuutissa kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi syöttöä.

Alexander Madsenin VEF Riika hävisi omassa ottelussaan italialaiselle Trevisolle 85-91 (52-42). Madsen heitti kahdeksan pistettä, otti seitsemän levypalloa ja sai yhdet merkinnät myös syöttö-, riisto- ja torjuntatilastoihin.

Lähde: Basket.fi