Yhdysvaltojen naisten yliopistosarja NCAA:ssa on käynnissä lopputurnaukset. Sara Bejedi ja Florida State etenivät kivenkovassa ACC:ssa välieriin asti, mutta joukkue kaatui NC Statelle.

Florida Staten lopputurnausurakka käynnistyi viime torstaina, kun floridalaiset kaatoivat Wake Forestin 53-70 (17-37). Bejedi tilastoi 8 pistettä, neljä levypalloa ja yhden syötön 27 minuutissa aloitusviisikossa.

Puolivälierissä vastaan tuli Syracuse, jonka Florida State voitti 78-65 (39-27). Bejedi pelasi peräti 39 minuuttia, joiden aikana hän keräsi 10 pistettä, kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Konferenssin lopputurnaus sai Florida Staten osalta päätöksensä, kun välierissä NC State oli parempi 43-69 (20-35). Bejedin saldo oli 8 pistettä, yksi levypallo, kaksi syöttöä ja kolme riistoa 32 minuutissa.

Vain konferenssin mestarijoukkueet saavat automaattisen kutsun NCAA:n valtakunnalliseen lopputurnaukseen. Kovatasoisen ACC:n välieräjoukkueena Florida State saa todennäköisesti kutsun.

Elina Ariken ja Saga Ukkosen edustama Texas Tech aloitti Big 12 -konferenssin lopputurnauksen voittamalla Houstonin 60-74 (24-30) ensimmäisellä kierroksella. Arike pelasi 15 minuuttia tilastoiden levypallon, syötön ja torjunnan. Ukkonen ei pelannut ottelussa.

Toisella kierroksella Texas Techille tuli noutaja, kun valtakunnallisesti 17. parhaaksi yliopistojoukkueeksi rankattu Baylor vei voiton 60-71 (28-40). Arike keräsi riiston ja torjunnan nimiinsä 10 minuutissa. Ukkonen ei pelannut ottelussa.

Texas Tech jää jännittämään ensi sunnuntaita, jolloin julkaistaan kutsutut joukkueet valtakunnallisiin lopputurnauksiin.

America East -konferenssissa Anna Kahelin ja Maine voittivat 43-49 (19-19) UMass Lowellin ja etenivät täten konferenssivälieriin. Kahelin jäi pisteittä pelaamassaan 9 minuutissa.

AAC:n lopputurnauksessa Janette Aarnio ja South Florida etenivät puolivälieriin kaatamalla Wichita Staten 62-69 (26-33). Aarnio tilastoi kaksi pistettä, kolme levypalloa, kolme syöttöä ja kaksi torjuntaa 11 minuutin peliajalla.

Horizon League -konferenssin lopputurnauksen puolivälierissä Latifa Amzil ja Detroit Mercy joutuivat toteamaan Purdue Fort Waynen paremmakseen 35-66 (18-28). Amzil pelasi kaksi minuuttia ilman tilastomerkintöjä.

Lähde: Basket.fi