Keskiviikon ottelukierroksella Salon Vilpas otti Korisliigan kärkipaikan takaisin, Kouvot vahvisti paikkaansa playoff-viivan päällä ja Kataja antoi jälleen myrskyvaroituksen pudotuspeleihin.

Runkosarjan lähestyessä loppua Salon Vilpas ja Helsinki Seagulls ovat vaihdelleet kärkiasemaa kuin vetoketjutekniikalla. Tänään Vilpas kiilasi taas takaisin ykköspaikalle, kun se voitti KTP-Basketin selkeällä erolla 97–76 (36–26).

Kouvoilla ja Korihailla oli molemmilla syy pelata. Kumpikaan ei voi tavoitella enää sarjan kärkipaikkoja, mutta kummallakin on omalla tavallaan kriittinen tilanne. Kouvot on parhaillaan alin joukkue playoff-viivan päällä ja Korihait puolestaan alin joukkue koko sarjassa ja vaarassa pudota.

Kotijoukkueena pelannut Korihait koki jälleen vaikean kolauksen, kun se kärsi Kouvoille tappion 78–99 (39–40). Kaikki ratkaisun avaimet olivat loppusuoralle asti tarjolla molemmille, sillä ottelu pysyi tiukkana koko ensimmäisen puoliajan. Lopulta ero kuitenkin repesi valtavaksi.

Tampereen Pyrinnön ja Kataja Basketin välisessä mittelössä panokset eivät olleet yhtä korkeat. Kumpikin joukkue on turvallisesti pudotuspelikategoriassa puolenvälin tuntumassa.

Tällä kertaa kotijoukkue Pyrintö kaatui 82–104 (34–54) Katajalle, joka on parantanut esityksiään runkosarjan loppua kohden.

Lähde: Basket.fi