Salon Vilpas murskasi vieraaksi saapuneen Helsinki Seagullsin korilukemin 81–62 ja otti näin paalupaikan Korisliigassa.

Seagulls on pitänyt paikkaa jo pitkän tovin, joten 19 pisteen voitto oli huomattavasti enemmän kuin saattoi odottaa. Kummallakin joukkuueella on sarjapisteitä nyt 54.

Ottelun tähdeksi nousi erinomaisen kauden pelannut Vilppaan takamies Henri Kantonen, joka upotti 20 pistettä ja jakoi kuusi koriin johtavaa syöttöä.

Seagullsin puolella peliä pitivät yllä Trae Bell-Haynes 15 pisteellä ja kolmella syötöllä sekä Richard Williams 13 pisteellä ja seitsemällä levypallolla.

Debyyttinsä Joensuun Katajan paidassa vaisummin pelannut Jamar Wilson räjähti BC Nokiaa vastaan täyteen liekkiin ja oli joukkueensa energiapakkaus. Kataja kaatoi kotikentällään Nokian 89–86.

Wilson sai avausviisikossa kentällä aikaan 24 pistettä, viisi levypalloa ja viisi syöttöä. Hänellä oli kaikissa kolmessa kategoriassa joukkueensa korkein saldo.

Nokian puolella illan huippuesityksen antoi Niko Mattila, jolle kertyi 22 ja kuusi syöttöä. Joukkuetoveri Shawn Hopkins jäi vain kahteen pisteeseen ja kommentoi tappiota ottelun jälkeen:

Ura Basket eGame Stars otti tärkeän voiton, kun se kukisti vierailevan Kouvot 77–74. Kouvot on Korisliigan playoff-viivan päällä alimmaisena 26 pisteellä, ja Ura seuraa kaksi sijaa taaempana perässä nyt 22:lla.

Kouvojen David Gonzalvez sai ottelussa aikaan 18 pistettä. Voiton napanneen Uran kovimmat tilastonikkarit puolestaan olivat Tre’Shaun Fletcher 27 pisteellä ja 13 levypallolla sekä Darious Moten 24 pisteellä ja 14 levypallolla.

 

Lähde: Basket.fi