Suomen koripallomaajoukkueen runkopelaajat Petteri Koponen ja Sasu Salin pääsivät viikonlopun kierroksella voittojen makuun Espanjan liigassa. Viikonloppuna nähtiin laajalla rintamalla suomalaisonnistujia, kun Matti Nuutinen, Alexander Madsen ja Antto Nikkarinen olivat tehokkaalla pelipäällä.

Salin upotti 13 pistettä, kun Malaga voitti kotikentällään Joventut Badalonan 86-74 (46-33). Salin sai tilastoihinsa lisäksi yhden levypallon ja kaksi syöttöä. Malaga on voittanut puolet 10 pelistään.

Koposen Barcelonan vahva kausi sai jatkoa 99-86 (44-40)-voitolla Zaragozasta. Koponen teki jälleen tarkkaa työtä upottamalla kolmesta kolmen pisteen heitosta kaksi sisään kasaten kuusi pistettä. Koponen tilastoi lisäksi 19 minuutissa levypallon ja kaksi syöttöä. Barcelona on sarjassa toisena kahdeksalla voitolla ja kahdella tappiolla.

Espanjan LEB Orossa Roope Ahosen Ourense koki kuudennen peräkkäisen tappionsa, kun joukkue hävisi Castellon vieraana 64-82 (33-49). Ahonen kasasi viisi pistettä, yhden levypallon ja yhden syötön. Ourense on sarjassa viimeisenä voitettuaan 12 ottelustaan vain yhden.

Ranskan liigassa Erik Murphyn ja Jamar Wilsonin Nanterre koki kirvelevän 73-75 (35-40)-kotitappion Limogesille. Wilson taiteli yhdeksän pistettä, yhden levypallon ja kolme syöttöä. Murphyn tilastorivi näytti kolmea pistettä, kahta levypalloa ja kahta syöttöä. Nanterrella on 11 ottelusta kuusi voittoa.

Saksan Bundesliigassa Frankfurt Skyliners haki selvän 77-56 (36-31)-vierasvoiton Oettingerin vieraana. Shawn Huff oli sivussa lievän loukkaantumisen takia. Susijengin kapteeni joutuu huilaamaan 2-3 viikkoa. Gordon Herbertin valmentama miehistö on voittanut 11 ottelustaan seitsemän.

Saksan ProA:ssa Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim jatkaa edelleen sarjan kärjessä, kun Crailsheim kirjautti kauden 11 voitonsa murskatessaan Baunachin 116-64 (52-33). Crailsheim on hävinnyt vain yhden ottelun tällä kaudella.

Anton Mirolybovin valmentama Kirchheim koki niukan 72-77 (44-35)-tappion Hampurin vieraana. Kirchheimilla on tämän kauden osalta kuusi voittoa ja kuusi tappiota.

Daniel Janssonin OrangeAcademy Ulm joutui tunnustamaan Heidelbergin paremmakseen 63-83 (28-39)-numeroin. Ulmilla on kolme voittoa 12 ottelusta.

Romanian liigassa Nuutisen Pitestin hieno alkukausi sai jatkoa 78-68 (42-32)-voitolla Pohitehnica Iasia vastaan. Nuutinen urakoi ottelussa 33 minuuttia ja oli lähellä tupla-tuplaa 10 pisteellä ja kahdeksalla levypallolla. Nuutinen kaunisteli tilastojaan myös kahdella syötöllä ja riistolla. Pitesti on Romanian liigan kärkipaikalla kuudella voitolla ja yhdellä tappiolla.

Jukka Toijalan valmentama Steaua Bukarest hävisi niukasti vieraskentällä Timisoaralle 83-86 (38-50). Steaualla on seitsemästä ottelusta neljä voittoa.

Tshekin liigassa Madsenin USK Praha taipui Svitavyn vieraana 78-87 (36-50). Madsen oli joukkueensa parhaimmistoa 14 pisteellä, kolmella levypallolla, kahdella syötöllä ja torjunnalla. Praha on voittanut puolet 10 pelistään.

Nikkarisen edustama Jämtland otti komean 85-59 (40-29)-voiton Södertäljestä Ruotsin liigan ottelussa. Nikkarinen oli ottelussa tehokkaana merkkauttaen yhdeksän pistettä, kuusi levypalloa ja seitsemän syöttöä. Hänen teholukunsa 22 oli joukkueen korkein ja plus/miinus-lukema +27 oli niin ikään joukkueen paras. Jämtland ja Ruotsain sarjassa toisena kuudella voitolla ja kolmella tappiolla.

Anton Odabasin Trabzonspor hävisi kotikentällään Fenerbahcelle 90-119 (48-55). Odabasi kahmi 12 minuutissa kaksi levypalloa. Trabzonsporilla on yhdeksästä ottelusta kolme voittoa.

Lähde: Koripalloliiton sivut.