Saksassa ja Italiassa nähtiin suomalaispelaajat vastakkain. Voittoja pääsivät tuulettamaan Elina Koskimies, Anissa Pounds sekä Helmi Tulonen. Awak Kuier kasasi tupla-tuplan ja Annika Holopainen heitti kovat pisteet.

Koskimiehen ja Poundsin Angels Nördlingen kaatoi tärkeässä ottelussa Anniina Äijäsen Royals Saarlouisin jatkoajan jälkeen 80-73 (72-72, 41-36). Pounds urakoi peräti 43 minuuttia tilastoiden 12 pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä ja kolme riistoa. Virhevaikeuksista kärsineelle Koskimiehelle kirjattiin kuusi pistettä, kolme levypalloa ja kolme riistoa. Äijäselle kertyi neljä pistettä ja viisi levypalloa. Tappiosta huolimatta Royals on vielä kahdeksantena Angelsin edellä, mutta voitolla Angels piti pudotuspelihaaveensa elossa.

Sofia Pelander oli Herner TC:n parhaimmistoa, mutta HTC taipui Hannoverin vieraana 69-74 (34-47). Pelander merkkautti 10 pistettä, kuusi levypalloa, syötön, kaksi riistoa ja kaksi torjuntaa. HTC on sarjassa neljäntenä.

Awak Kuierin 15 pisteen ja 11 levypallon tupla-tupla ei riittänyt tuomaan Ragusalle voittoa Campobasson vieraana, vaan Campobasso voitti niukasti 75-72 (37-39). Kuier tilastoi myös yhden riiston.

Serie A2:ssa nähtiin suomalaisten kohtaaminen, kun Anni Jämsän Teen Basket Torino emännöi Helmi Tulosen Carugatea. Tulonen lähti kotimatkalle 72-59 (33-33)-voitto mukanaan. Molemmat olivat isossa roolissa pelaten noin 38 minuuttia. Tulonen keräsi rivilleen 14 pistettä, yhdeksän levypalloa, kolme syöttöä, torjunnan ja riiston. Jämsä kokosi 10 pistettä, kuusi levypalloa, kuusi syöttöä ja kaksi riistoa. Carugate on kahdeksantena ja Torino viimeisenä.

Espanjan liigassa Marianne Kalinin Bembibre taipui Sedis Basquetin vieraana 47-57 (16-27). Kalin kasasi kaksi pistettä, neljä levypalloa ja kaksi riistoa. Bembibre on sarjassa 14.

LF Challengessa Ella Pekosen Maresme pisti kampoihin kärkipään Jairisille vielä ensimmäisen puoliajan, mutta toisella Jairis karkasi 82-38 (37-27)-voittoon. Pekonen kerrytti tilastojaan neljällä pisteellä, yhdellä levypallolla, yhdellä syötöllä ja yhdellä riistolla. Maresme on sarjataulukon hännillä.

Kreikan liigassa Anni Mäkitalo oli joukkueensa parhaimmistoa ja kellotti yli 37 minuuttia peliaikaa, mutta PAOK hävisi kotonaan Esperides Kallitheasille 56-83 (34-29). Mäkitalo heitti 11 pistettä, otti kolme levypalloa, antoi kuusi syöttöä ja riisti kahdesti.

Lähde: Basket.fi