Suomen Koripalloliitto on vahvistanut Korisliigassa pelaavan Kouvojen pelaajan Steven Pledgerin antaneen positiivisen dopingnäytteen.

26-vuotias yhdysvaltalainen Pledger on omatoimisessa julkitulossaan tunnustanut rikkomuksensa. Hänet on asetettu väliaikaiseen urheilun toimintakieltoon.

Pledgerin rikkomuksen käsittelee Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKn valvontalautakunta, jonka antaman suosituksen perusteella Suomen Koripalloliitto määrittää Pledgerille rangaistuksen.

Dopingrikkomuksen käsittelyn ollessa kesken ja pelaajan oikeusturvan varmistamiseksi Suomen Koripalloliitto ei voi julkistaa tapauksen yksityiskohdista enempää kuin pelaaja on kertonut. Lauantai-aamuna julkaisemassaan tiedotteessa Pledger pahoitteli laiminlyöntiään ja kantavansa vastuun tapahtuneesta. Kokonaisuudessaan Pledgerin tiedotteen voi lukea Kouvojen nettisivuilta.

– Emme voi kommentoida yksityiskohtia tapauksen käsittelyn ollessa kesken. Yleisellä tasolla haluamme kuitenkin alleviivata urheilijan vastuuta; urheilija on aina vastuussa elimistöönsä päätyneistä aineista sekä tarvittavien erivapauksien anomisesta, mikäli hän käyttää sairauden hoitoon lääkitystä, kommentoi Koripalloliiton toimitusjohtaja Jari Tourunen.

Koripalloilijoihin kohdistetaan Suomessa vuosittain yli 100 dopingtestiä.

Suomen Koripalloliitto järjestää vuosittain pääsääntöisesti ulkomaalaispelaajille tarkoitettua ”Heads Up!” -koulutusohjelmaa. Ohjelman tarkoituksena on toisaalta perehdyttää ulkomaalaispelaajat etukäteen Suomessa odotettavissa oleviin, heille uusiin asioihin, kulttuurieroihin sekä informoida heitä antidopingsäännöstöstä ja dopingvalvonnasta.

Lähde: Koripalloliiton sivut.