Henri Kantonen ja Ilari Seppälä pääsevät vihdoin tositoimiin Ranskan ProB:ssä, kun kahden siirretyn ottelun jälkeen Aix-Mauriennen kausi starttaa perjantaina.

Kantosella on edessään ensimmäinen kausi ulkomailla ja Seppälä sen sijaan aloittaa toisen kautensa Aix-Mauriennessa.

Kantonen teki toukokuussa Aix-Mauriennen kanssa sopimuksen ja ottaa näin ensimmäiset askeleensa ulkomailla.

– Kun kausi loppui Suomessa, niin pariin kuukauteen ei ollut mitään. Hiljalleen Suomessa joukkueet alkoivat aktivoitua ja samalla ulkomailta alettiin osoittaa kiinnostusta. Aix-Maurienne osoitti nopeasti kiinnostusta ja pari viikkoa siitä, niin tein sopimuksen, Kantonen kertoo Koripalloliiton verkkosivuilla.

Seppälä toimi tietynlaisena linkkinä myös Aix-Mauriennen suuntaan, sillä häneltä kysyttiin mielipidettä Kantosesta seuran taholta.

– Neuvottelimme alkukesästä, mutta ilmoitin heille, etten ole tulossa takaisin. Samalla he kysyivät minulta Henristä ja sanoin, että hänen kanssaan kannattaa tehdä sopimus. Ei se ainakaan negatiivisesti vaikuttanut omaan päätökseeni palata, että joukkueessa on toinen suomalainen. On mukava päästä puhumaan suomea ja pelillisestikin on helpompaa, kun joukkueessa on joku, joka ajattelee samalla tavalla koripallosta, Seppälä huomauttaa.

Lähde: Basket.fi