Naisten NCAA-kentillä nähtiin tällä viikolla loistavia suomalaissuorituksia.

Nina Augustinin yliopistojoukkue jatkoi dominointiaan NEC-konferenssissa nappaamalla jo 12. peräkkäisen voiton.

Venla Variksen Grand Canyon puolestaan nousi oman konferenssinsa kärkeen hakemalla vieraista kuudennen voittonsa putkeen.

Nina Augustinin Robert Morris venytti voittoputkensa NEC-konferenssissa jo 12 ottelun mittaiseksi lyödessään Wagnerin maanrakoon 42 pisteen kaulalla päätösnumeroin 77-35 (39-23).

Augustin pelasi 14 minuuttia pussittaen kaksi pistettä sekä napsien yhden levypallon, riiston sekä syöttöpisteen. Voitollaan joukkue rikkoi viime kauden ennätyksensä, jolloin se ylsi konferenssissaan 11. peräkkäiseen voittoon.

NEC-konferenssin toisessa ottelussa Ella Väätäsen Long Island taipui toiseen peräkkäiseen tappioon häviämällä Mount St. Mary’sille luvuin 77-57 (39-29). Väätänen käväisi kentällä neljän minuutin ajan ja sai saalikseen kaksi pistettä.

Venla Variksen Grand Canyon nousi WAC-konferenssin ykköseksi kaatamalla Kansas Cityn vieraissa numeroin 62-56 (26-31). Voitto oli joukkueelle jo kuudes peräkkäinen. Varis pussitti pelaamassaan 21 minuutissa tärkeät viisi pistettä, syötti kahdesti ja nappasi yhden levypallon.

Jälleen uuden piste-ennätyksen tehtaillut Sini Mäkelä oli joukkueensa kantava voima, kun Manhattan selätti MAAC-konferenssin hallitsevan mestarin Quinnipiacin kotonaan numeroin 62-77 (32-29). Loistavan heittovireen löytänyt Mäkelä pussitti kovalla prosentilla 15 pistettä, jotka syntyivät ottelun toisella puoliskolla.

Mäkelä urakoi 24 minuuttia ja kirjautti lisäksi kaksi levypalloa ja kaksi syöttöä. Manhattanin Tuuli Menna pelasi 19 minuuttia tilastoiden kaksi pistettä, kolme levypalloa, kaksi syöttöä sekä kaksi riistoa.

Anna Kahelinin Maine päihitti America East-konferenssin kotiottelussaan Massachusetts Lowellin suvereenisti 53-77 (22-42). Kahelin urakoi 16 minuuttia heittäen kolmosen pohjaan, riistäen ja syöttäen kertaalleen sekä nappaamalla yhden levypallon.

Sara Rokkasen Toledo kärsi niukan kotitappion Ball Statea vastaan, kun vierasjoukkue varasti voiton tasaisen kamppailun päätteeksi numeroin 60-58 (23-22). Rokkanen urakoi avausviisikossa 17 minuuttia kerryttäen tilastoriviinsä kaksi levypalloa.

ACC-konferenssissa Lotta-Maj Lahtisen Georgia Tech joutui pettymään, kun Virginia Tech kampesi kotihallissaan jatkoaikavoittoon lukemin 61-64 (26-20, 55-55). Lahtinen jaksoi kentällä täydet 45 minuuttia tehtaillen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä sekä kaksi riistoa.

Lotta Vehka-ahon Florida Atlantic koki harmittavan takaiskun, kun Southern Mississippi käänsi tasaisen kohtaamisen voitokseen viimeisellä minuutilla lukemin 71-67 (35-33). Vehka-aho toi joukkueelleen yhdeksän pistettä, neljä levypalloa, neljä syöttöä sekä yhden riiston 30 minuutissa.

Ninni Salmen Northern Illinois pääsi juhlimaan kotihallissaan toista peräkkäistä trillerivoittoa, kun joukkue puski jatkoajalla Miamin (OH) ohi numeroin 84-86 (32-31). Salmi hikoili avausviisikossa kauden isoimmat minuuttinsa ja kirjasi 30 minuutissa komeat viisi syöttöä ja neljä levypalloa jääden kuitenkin ilman pisteitä.

Nenna Lindströmin Liberty haki ASUN-konferenssissa vierasvoiton, kun Jacksonville kaatui ansiokkaan nousun jälkeen lukemin 65-59 (23-32). Lindström jäi pelaamassaan seitsemässä minuutissa ilman tilastomerkintöjä.

Kia Vaalavirran San Francisco ei kyennyt horjuttamaan NCAA:n Top 15-joukkueisiin lukeutuvaa Gonzagaa, joka paineli WCC-konferenssin kamppailussa kotivoittoon numeroin 38-56 (16-25). Vaalavirran 34 minuutin iltapuhde tuotti kaksi pistettä, viisi levypalloa, yhden syötön sekä riiston.