Kouluun paluu tuntuu muutaman kuukauden päästä varmasti mukavammalta, kun luvassa on vuoden hauskin koulupäivä katukoriksen parissa heti syksyn alkuun. Pirkka Street Basket -kiertue käynnistyy elokuun lopulla ja katukorista päästään pelaamaan kolmen viikon aikana 14 pelipaikalla.

Kiertuerekan reitin varrelle osuu paljon tuttuja paikkoja aikaisemmilta kiertueilta. Uutena mukaan on saatu Mikkeli, jossa Mikkelin NMKY on ensimmäistä kertaa mukana järjestämässä Pirkka Street Basket -tapahtumaa.

Kevään 2019 Pirkka Street Basket -kiertueella rikottiin ennätyksiä, kun vuoden hauskinta koulupäivää kiertueella oli viettämässä yhteensä 7550 koululaista. Syksyn kiertueelle toivotaan jälleen mukaan tuhansia alakoululaisia ympäri Suomen.

Pirkka Street Basket on katukoristapahtuma alakoululaisille. Tapahtumassa pelataan 3 vs. 3 -pelejä yhteen koriin etukäteen ilmoitetuilla joukkueilla. Tarkoituksena on järjestää vuoden hauskin koulupäivä, jossa pelataan korista – muttei liian tosissaan! Tehtyjä koreja tuuletetaan, pelien välissä tanssitaan musiikin tahdissa ja kavereita kannustetaan kentän laidalla. Tapahtumassa ei ratkota sarjojen voittajia, vaan palkinnot saavat parhaat kannustajat ja temppuilijat.

Koripalloliiton ja K-ryhmän sekä paikallisten seurojen ja K-kauppiaiden yhteistyössä järjestämä Pirkka Street Basket -kiertue on osa yhteisvastuullista Pikkusudet-yhteistyötä. Muita yhteistyöhön kuuluvia tapahtumia ovat seuroissa järjestettävät Pikkusudet-koriskoulut ja -riehat.

Syksyn kiertueen pelipaikat löydät täältä.