Petteri Koposen edustama Bayern München teki vahvaa jälkeä päättäen viikkonsa kahteen kovaan vierasvoittoon. Alkuviikosta Bayern München voitti Saksan Bundesliigassa Göttingenin vieraissa ja loppuviikosta vierasvoittojen saldo kasvoi Himkin ja Bayreuthin voitoilla.

Perjantaina Euroliigan ottelussa Himkiä vastaan Koponen kuritti entistä seuraansa vanhassa kotihallissaan kuuden pisteen, kolmen levypallon ja syötön edestä 71-60 (35-40)-voitossa. Bayern on Euroliigassa seitsemäntenä.

Sunnuntaina Münchenin voittoputki Bundesliigassa sai jatkoa 93-90 (50-41)-voitoilla Bayreuthista. Tällä kertaa Susijengin ”kenraali” nakutti yhdeksän pistettä ja kaunisteli saldojaan kahdella levypallolla ja yhdellä syötöllä.
Gordon ja Daniel Herbertin valmentama Frankfurt Skyliners otti tärkeän voiton kotonaan kaadettuaan Oldenburgin 75-74 (48-44). Ottelu ratkesi viimeisellä sekunnilla, kun Quantez Robertsonin kolmen pisteen heitto upposi sisään summerin soidessa. Shawn Huff heitti voittajille kahdeksan pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi syötön.

Alkukauden Frankfurtia edustanut Erik Murphy on sen sijaan purkanut yhteisymmärryksessä sopimuksensa Frankfurtin kanssa ja siirtyy uuteen seuraan. Murphy pelasi Frankfurtin paidassa 14 ottelua Bundesliigassa 12,4 pisteen ja 4,9 keskiarvoilla. EuroCupissa Murphy merkkautti keskiarvoikseen 13,8 pistettä ja 3,3 levypalloa.

Tuomas Iisalon ja Vesa Vertion valmentama Crailsheim hävisi Braunschweigin vieraana 84-98 (41-49). Crailsheim on Bundesliigassa viimeisellä sijalla.

Saksan ProB:ssä Daniel Janssonin käskyttämä OrangeAcademy Ulm taipui Bayer Leverkusenille 68-83 (25-49). Ulm on etelälohkossa yhdeksäntenä.

Sarjakärki Barcelona oli liian kova pala purtavaksi Sasu Salinille ja Malagalle Espanjan liigan ottelussa. Barcelona marssi kotikentällään 94-83 (42-42)-voittoon. Salinin tilastoihin kertyi kaksi pistettä ja kaksi syöttöä. Malaga on kuudentena.

Roope Ahonen oli jälleen tehokkaana pussittaen 15 pistettä Oviedon voittaessa vieraskentällä Palencian selvästi 84-66 (40-25). Ahonen kasasi lisäksi yhden levypallon ja kolme syöttöä. Matti Nuutinen on loukkaantuneena. Voitto oli Oviedolle kolmas peräkkäinen ja se Espanjan LEB Orossa toisena.

Puolan liigassa Carl Lindbomin Rosa Radom joutui tunnustamaan Arka Gdynian paremmakseen lukemin 100-73 (45-35). Lindbom saalisti viisi pistettä, seitsemän levypalloa, kaksi syöttöä, neljä riistoa sekä komean torjunnan.

Jukka Toijalan Trefl Sopot koki niukan 96-98 (51-57)-tappion Spojnia Stargardille. Tappion myötä Sopot putosi sarjassa viimeiseksi.

Islannin liigassa Antti Kanervon edustama Stjarnan nappasi 99-83 (49-39)-voiton Keflavikista. Kanervo kasasi 19 pistettä, kaksi levypalloa ja kolme syöttöä. Stjarnan on sarjassa kolmantena.

Ranskan liigassa Lassi Tuovin valmentama Strasbourg hävisi vieraskentällä Pau-Lacq-Orthezille 57-98 (23-48). Strasbourg pitää sarjassa seitsemättä sijaa.

Anton Mirolybovin luotsaama Racing hävisi Luxemburgin liigassa kärkijoukkue Etzellalle 83-93 (33-51). Racing on sarjassa viidentenä.

Lähde: Basket.fi