Petteri Koposen hieno vire Euroliigassa sai jatkoa, kun hän heitti 23 pistettä Darussafakaa vastaan. Valitettavasti Koposen huippuilta ei riittänyt voittoon. Islannissa Antti Kanervon Stjarnan eteni välieriin.

Petteri Koponen urakoi tällä viikolla, kun ohjelmassa on peräti kolme ottelua. Alkuviikosta hän voitti Bayern Münchenin kanssa Saksan Bundesliigan ottelussa Würzburgin 81-70 (42-31). Aloitusviisikossa ollut Koponen saalisti viisi pistettä, yhden levypallon ja kolme riistoa ottelussa. Bayern jatkaa Bundesliigan piikkipaikalla.

Perjantai-iltana Bayern kohtasi turkkilaisen Darussafakan vieraskentällä Euroliigan ottelussa. Bayern johti ottelua pitkään ja oli parhaimmillaan 16 pisteen etumatkalla, mutta kotijoukkue kiri lopussa rinnalle ja ohi 92-87 (44-50)-voittoon. Koponen piti Bayernin voittotaistelussa mukana vastaten saksalaisten 10 viimeisestä pisteestä.

Hän pääsi yrittämään peliä vielä tasoihin loppuhetkillä, mutta kolmen pisteen heitto meni ohi. Kokonaisuudessaan Susijengin ”Kenraali” teki tarkkaa työtä heittämällä kuudesta kolmen pisteen yrityksestään viisi sisään. Koposen vahva iltapuhde täydentyi myös viidellä levypallolla, kahdella syötöllä ja kahdella riistolla. Tappion myötä Bayernin pudotuspelihaaveet kariutuivat.

– Puolustuksemme oli todella heikkoa, he tekivät 92 pistettä ja se oli avain. He heittivät hyvin, mutta heillä oli myös monta vapaata heittoa. Luonnollisesti olemme pettyneitä, sillä nyt meillä ei ole mahdollisuuksia pudotuspeleihin. Silti, kukaan ei odottanut meiltä tällaista tilastoa ennen kautta ja olemme todistaneet, että olemme kilpailukykyisiä ja voimme voittaa minkä tahansa joukkueen Euroopassa, Koponen harmitteli Euroliigan sivuilla.

Bundesliigassa suomalaiskolmikon Frankfurt taipui kotonaan selvästi Vechtalle 80-100 (35-43). Shawn Huff heitti kahdeksan pistettä, otti kaksi levypalloa ja antoi yhden syötön. Gordon ja Daniel Herbertin luotsaama Frankfurt on Bundesliigassa 13.

Islannin liigassa Kanervon ja Stjarnan mestaruusjahti jatkuu, kun joukkue eteni välieriin kaatamalla Grindavikin otteluvoiton 3-1.

Stjarnan siirtyi keskiviikkona otteluparissa 2-1-johtoon ottaen kotonaan selvän 98-81 (47-35)-voiton. Antti Kanervo pommitti ottelussa 26 pistettä ja oli erityisen tarkkakätinen kolmen pisteen viivan takaa upottaessaan yhdeksästä yrityksestään kuusi sisään. Kanervo saalisti tilastoihinsa lisäksi kuusi levypalloa ja kaksi syöttöä.

Stjarnan sinetöi välieräpaikkansa perjantai-iltana voittamalla 83-76 (35-41). Tällä kertaa Kanervo sukitti 13 pistettä ja tilastoihin kertyi myös neljä levypalloa ja viisi syöttöä.

Luxemburgin liigassa Anton Mirolybovin luotsaama Racing hävisi toisessa puolivälieräottelussa kotonaan Amicalelle 65-80 (27-33). Otteluvoitot ovat nyt tasan 1-1. Välieriin pääsee kahdella voitolla.

Espanjan LEB Orossa Roope Ahosen Oviedo taipui niukasti Huescan vieraana 66-68 (30-31). Ahonen oli jälleen hyvässä iskussa 13 pisteen, kahden levypallon, kolmen syötön ja riiston tilastoilla. Oviedo on sarjassa toisena.

Lähde: Basket.fi