Barcelonan Petteri Koposen upea iltapuhde Gran Canariaa vastaan palkittiin Espanjan ACB-liigan kierroksen MVP-tittelillä.

Koponen tykitti Gran Canariaa vastaan 23 pistettä, otti neljä levypalloa ja antoi kolme syöttöä teholukeman ollessa 30, kun Barcelona haki Las Palmasista 93-77-voiton. Koposen käsi oli kuumana, kun hän upotti kuudesta kolmen pisteen heittoyrityksestään sisään viisi ja kakkosetkin putosivat hienosti 4/5.

– Peli sujui hyvin ja heitto upposi mukavasti. Ensimmäinen heitto ohi, mutta sen jälkeen oikeastaan aika virheetöntä suorittamista. Jätkät syöttivät palloa hyviin paikkoihin. Muutenkin haimme kovan vierasvoiton, sillä Gran Canaria ei ollut hävinnyt tällä kaudella kuin yhden kotiottelun eikä se ole helppo paikka ottaa vierasvoittoa, Koponen tunnelmoi Koripalloliiton sivuilla.

Espanjan liiga on hyvin tasainen ja ainoastaan Real Madrid on sarjan kärjessä pienellä karkumatkalla. Barcelona on tällä hetkellä kolmantena saldonaan 18 voittoa ja kahdeksan tappiota.

– Voiton avulla taistelemme hyvästä sijoituksesta runkosarjassa ja hyvistä asetelmista pudotuspeleihin. Meillä on vaikea loppuohjelma ja paljon vieraspelejä. Siinä mielessä iso voitto ja mikäs siinä, kun oma peli kulki taas. Toivottavasti pystyn jatkamaan samalla tavalla ja auttamaan sitä kautta joukkuetta.

Toista kauttaan Barcelonassa pelaavalle Koposelle valinta kierroksen parhaaksi pelaajaksi osui ensimmäistä kertaa.