Suomen tähtipelaajan Petteri Koposen vuosi on ollut kaikkea muuta kuin helppo ja mukava. Vakava auto-onnettomuus tuli heti Barcelonan kauden alussa ja Espanjan liigan pudotuspeleissä mies sai käteensä vamman, joka uhkasi osallistumista käynnissä oleviin EM-kisoihin. Koponen toipui kuitenkin riittävästi ja on vahvistamassa Susijengiä.

– Kyllä on ollut raskas vuosi muutenkin. Ensin auto-onnettomuus ja nyt tämä vamma. Olen iloinen, että saan olla kentällä, mutta en ole lähelläkään sitä kuntoa missä itse haluisin olla. Tilanne on kuitenkin se mikä se on, ja yritän vain auttaa joukkuetta. Koko ajan kuitenkin paranee ja käsikin tuntuu viikko viikolta paremmalta, Koponen kertoo SuomiKoris.comin mukaan.

Koponen ei saanut kädellään tehdä kesällä pitkään aikaan mitään ja harjoittelu oli vaikeaa. Käden pienellä käyttömäärällä on ollut seuraukset sen lihaksistoon.

– Kyse on siitä, että olkapää on niin heikko. Tällä hetkellä saan nostettua kolme kiloa oikealla kädellä ylös. Lihas on vain heikko eikä siinä ole voimaa. Kipuja ei ole ollut pitkään aikaan. Sitä pitää vahvistaa koko ajan, mutta siihenkään ei ole mitään oikotietä. Se on pitkä prosessi.

Puolikuntoisuudestaan huolimatta Koponen pelasi avausottelussa Ranskaa vastaan jopa 33 minuuttia. Hän jäi vain kuuteen pisteeseen, mutta tarjoili kahdeksan korisyöttöä.

Lähde: SuomiKoris.com