Ensimmäisen kautensa suurseura Barcelonan riveissä pelannut Petteri Koponen kertoo, että suomalainen koripallo elää kukoistuksen aikaa. Susijengin ”alfoihin” kuuluva pelintekijä odottaa kesältä ennen kaikkea kotikisahuumaa – kovia otteluita ja fanien luomaa tunnelmaa.

Koponen pelasi haastavan debyyttikauden FC Barcelonassa ja palasi tovi sitten koti-Suomeen kesän viettoon. Koponen tapasi median edustajia tulevalla EM-kisanäyttämön Hartwall Arenan Niemi Centerissä ja muistutti, kuinka hienoa aikaa suomalainen koripalloperhe juuri tällä hetkellä elää.

– Ihan magee fiilis. Odotan jo sitä, että pääsee jätkien kanssa treenaamaan ja valmistautumaan. Toivottavasti Suomeenkin saadaan vähän aurinkoa ja pääsee nauttimaan Suomen kesästä, Koponen tuumaa Koripalloliiton sivuilla.

– Pikkuhiljaa jätkät palaavat Suomeen ja pääsemme treenaamaan. Nyt on pari viikkoa open gymiä ja heinäkuun puolessa välissä aletaan virallisesti valmistautumaan kohti kisoja, Koponen painottaa.

Susijengi on kuluvana kesänä laaja lauma, josta löytyy nuorta lupausta ja kokeneempaa pelaajaa.

– On hieno juttu, että löytyy molempia. Teemu (Rannikko) osoitti tällä kaudella kuinka kova pelaaja hän on edelleen. Toivon, että hän tulisi leiritykseen. Hän olisi meille iso lisä joukkueeseen kentällä ja sen ulkopuolella. Minulla on ollut kunnia saada pelata Teemun kanssa monta vuotta yhdessä. Olisihan se hienoa Teemullekin, että voisi laittaa maajoukkuetossut naulaan kotikisojen jälkeen, Koponen miettii.

– Totta kai Lauri (Markkanen) on tulevaisuuden timantti ja meillä on paljon muitakin hyviä pelaajia. Lauri tulee olemaan suomalaisen koripallon lippulaiva seuraavat 10–20 vuotta. Kaikkiaan hieno joukkue tulossa. Toivottavasti kaikki pysyvät terveenä ja pääsemme täydessä iskussa valmistautumaan ja pelaamaan hyvät kisat.

Lähde: Basket.fi